2018. december 17., hétfőMa Lázár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.17. Lázár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Már készül a Sony új játékkonzolja

Hirdetés

Már készül a Sony új játékkonzolja

Joshida Kenicsiro, a Sony elnöke megerősítette, hogy már dolgoznak az új játékkonzoljukon. A Financial Times-nak nyilatkozó Kenicsiro szerint szükségszerű, hogy a vállalatnak legyen új generációs hardvere. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy az új konzol neve PlayStation 5 lesz-e.

A Sony, más cégekkel párhuzamosan a videojátékok streamelési lehetőségeivel is kísérletezik:

Hirdetés

  • A felhő alapú PlayStation Now szolgáltatással pc-n is futtathatók a PlayStation-játékok; a funkckió néhány tévén és Blu-ray lejátszón is elérhető.
  • Ezzel párhuzamosan a Microsoft bejelentette a Project xCloudot, amivel Xbox One-játékokat futtathatunk tabletről vagy okostelefonról. A nyilvános bétatesztek jövőre kezdődhetnek.
  • A Google múlt hétvégén mutatta be a Project Streamet, amivel a Chrome böngészőben futtathatunk játékokat. A technikai teszten a játékosok olyan új címeket is kipróbálhatnak, mint az Assassin’s Creed: Odyssey.

A felhő alapú videojátékok egyik komoly hátulütője a késleltetés (latency). Ez azt jelenti, hogy a gombnyomást követő reakcióidő hosszabb lesz, ha az inputot továbbítani kell a hálózaton a szerverig, a szervernek meg vissza a saját eszközünkig. Minél távolabb van az adatfeldolgozást végző szervertől a játékos, annál hosszabb a késleltetés. A jó reflexeket igénylő akciójátékoknál, ahol a győzelem gyakran milliszekundumokon múlik, ez a megoldás használhatatlan lehet.

A Sony utolsó asztali konzolja, a PlayStation 4 csaknem 5 éve, 2013 novemberében jelent meg.

(BBC News)

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2018/10/10/mar_keszul_a_sony_uj_jatekkonzolja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább kalapálja az okoskijelzőit a Facebook

Jelen formájukban valószínűleg nem repülnek le a polcokról a Portalok. Október elején a Facebook bemutatta …