2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Már 200 millióan játsszák a Fortnite-ot

Hirdetés

Már 200 millióan játsszák a Fortnite-ot

Amikor az Epic Games januárban bejelentette, hogy összesen 40 millióan játszanak az általuk fejlesztett Fortnite-tal, már attól lekoppantak az állak. Pedig a fejlemények tükrében ez elenyészőnek mondható, mára ugyanis megötszöröződött a játékosok száma.

A 200 milliós határt novemberben sikerült átlépni; ez 60 százalékos növekedés a júniusi 125 millió játékoshoz képest. Fontos megjegyezni, hogy a felhasználók közül nem mindenki aktív: a 200 millióba azt is beleszámolják, akik csak egyszer próbálták ki a játékot. Ugyanakkor az Epic már azzal is rekordot döntött, hogy egyidejűleg 8,3 millióan játszották a Fortnite-ot.

A Fortnite csak részben azért olyan sikeres, mert ingyen játszható. Egyrészt nagyon magas a kulturális beágyazottsága: a játék olyan tévéműsorokban is feltűnt, mint a Big Bang Theory vagy a Saturday Night Live, és a futball-világbajnokok is hivatkoztak rá. Másrészt 2018 eleje óta egyre több platformon lehet játszani vele. Áprilisban jelent meg az iOS verzió, júniusban a Nintendo Switchre írt változat, és az elmúlt néhány hónapban az androidos bétateszt is elindult. Belátható, hogy ma már nehéz olyan eszközt találni, amin ne futna a Fortnite.

Hirdetés

Az Epic most minden erejével azon van, hogy sikeresen fenntartsa a játék iránti érdeklődést. Ennek a kezdeményezésnek a része, hogy nemrég 100 millió dollárt költöttek e-sport-bajnokságok finanszírozására. Nyilván ők is tudják, hogy nem ülhetnek a babérjaikon, hanem folyamatosan pénzt kell költeniük arra, hogy megtartsák a meglévő játékosokat, és magukhoz csalogassák az újakat.

( Engadget )

(Borítókép: Patrick T. Fallon / Bloomberg / Getty Images)

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2018/11/27/mar_200_millioan_jatsszak_a_fortnite-ot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Robot ül az órákon egy diák helyett Bécsben

Betegsége miatt Dominik több mint egy éve nem járhat iskolába. Hogy ne maradjon le a …