2020. szeptember 28., hétfőMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Kiválóan manőverezik a galambdrón

Kiválóan manőverezik a galambdrón

Az úttörő kutatás a specializált drónok piacát is megreformálhatja.

A drón kifejezés hallatán a többség lelki szemei előtt egy kvadrokopter tűnik fel, azonban léteznek helikopterek helyett inkább sugárhatású repülőkre emlékeztető modellek is, a hadászatban ezeket használják felderítési és bombázási célokra. A fogyasztói piacra ez a formaterv nem tört be, hiszen túlságosan drágák lennének az efféle eszközök, plusz az egy helyben lebegni képes kvadrokopterek a legtöbb célra praktikusabbak náluk.

A galambok által inspirált prototípus drónForrás: Stanford Egyetem

A Stanford Egyetem kutatói egy ideje a repülőgépes jellegű drónok működésének továbbfejlesztésével foglalkoznak, a munkájuk kiindulási pontjaként a galambok szolgáltak. A szárnyfelépítésük és a repülési jellegzetességeik tanulmányozása után a kutatók képesek voltak készíteni egy tökéletesen működőképes, propelleres meghajtású minidrónt, amelynek a szárnyain szó szerint madártollak vannak, és a kiváló manőverezés érdekében ugyanúgy képes változtatni a szárnyainak formáját, mint a galambok.

A kutatók munkája lehetővé teheti a hadászatban használt formatervű drónok terjedését a fogyasztói piacon, továbbá úttörő a madarak repülésének megértésében.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200118-stanford-galamb-dron.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …