2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Kipcsakokkal a világ ellen

Kipcsakokkal a világ ellen

Húsz évvel az eredeti megjelenése után ismét kijött az Age of Empires II.

Azt nem mondanám, hogy 1999 óta töretlen a játék népszerűsége, de az biztos, hogy még ma is magának tudhat egy lelkes rajongótábort. Ez a kemény mag a mai napig imádja a játékot és annak mechanikáját. Az Age of Empires II: Definitive Edition nekik készült, nem azoknak, akik valami formabontó remake-re vártak.

Lehet arról vitatkozni, hogy ez most tulajdonképpen egy remaster vagy egy remake (azaz az eredeti feljavított minőségű kiadása vagy az eredetit újra feldolgozó, új játék). Számomra mindenesetre pont ugyanolyan, mint amikor 10 évesen játszottam, azzal a különbséggel, hogy már tudom, mit is csinálok. Ez talán nem a fejlesztő Forgotten Empires és Tantalus Media érdeme, ők egész más újításokra lehetnek büszkék.

Talán a legnagyobb ilyen újítás a játék teljesen új képi és hangvilága. Ha valakinek ez fontos, akkor már akár 4K-ban is gyönyörködhet az új animációkban, átvezető videókban, karakter- és épületmodellekben. A teljes kezelőfelület ráncait is felvarrták, kitömték, feltöltötték, így sokkal átláthatóbb a játék, könnyebb minden kis apróságot szemmel tartani. A farmokat vagy halfogó csapdákat például nem kell egyesével újravetnünk vagy megjavítanunk, ezt egy gombnyomással automatizálhatjuk. Lehet, hogy ez valaki szerint elvesz az valós idejű stratégiai játékok (RTS-ek) mikoromenedzselős gyönyöréből, de szerintem ez inkább lehetőséget ad arra, hogy több figyelmet szenteljünk a városunknak és a seregnek.

Egy másik varázslatos új elem a bal felső sarokban, a nyersanyagok alatt megjelenő “queue”. Itt láthatjuk, hogy áll minden ember vagy ostromgép, amit nevelünk-tákolunk, minden technológia, amit fejlesztünk és minden épület és hajó, amit építünk. Nem kell köröket futni a barakkok és a kikötők között, hogy lássuk, hogy áll az inváziós sereg.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/11/21/age_of_empires_ii_definitive_edition_microsoft_kipcsak_teszt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Elárulja az újdonságait a Windows 10

Tippekben kapnak majd tájékoztatást a számítógépezők. A Windows 10 óriásfrissítéseinek újdonságai eddig meglehetősen rejtélyesek voltak …