2019. augusztus 23., péntekMa Bence napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.23. Bence Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Kevés nyugati gyerek lenne űrhajós

Hirdetés

Kevés nyugati gyerek lenne űrhajós

Kínában viszont a legnépszerűbb hivatás a gyerekek között.

Az első emberes holdra szállás ötvenedik évfordulójának alkalmából a LEGO elvégeztetett egy kutatást arról, hogy mennyire szeretnének manapság űrhajósok lenni a gyerekek. A felmérést az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kínában végeztette el, összesen 3000 gyerek bevonásával.

Buzz AldrinForrás: NASA

A helyzet egyszerűsítése érdekében a gyerekek csak ötféle szakma közül választhattak, de ezek közül akár hármat is megjelölhettek olyannak, ami felkeltette az érdeklődésüket. Ezek a youtuber, a tanár, a hivatásos atléta, a zenész, továbbá az űrhajós voltak.

A kutatásban részt vett szakmák népszerűsége a gyerekek körébenForrás: LEGO

Kisebb meglepetésre az űrhajós csak Kínában vitte a prímet, a brit és amerikai gyerekek esetében az utolsó helyen végzett a népszerűség tekintetében. A kínai gyerekeket a youtuberkedés érdekli a legkevésbé, míg a másik két országban ez az új típusú szakma bizonyult a nyerőnek.

Hirdetés

Szinte mindegyik kínai gyerek úgy gondolja, hogy idővel a Földön kívül is élnek majd emberekForrás: LEGO

További érdekesség, hogy a kínai gyerekek 96 százaléka szerint az emberek idővel az űrben vagy egy idegen bolygón is letelepszenek majd, 95 százalékuk pedig maga is élne a Földön kívül. A nyugati gyerekeknek csak körülbelül a kétharmada osztja ugyanezeket a nézeteket.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20190719-lego-urhajos-gyerek-felmeres.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Teljesen új játék lett a Minecraft az RTX videokártyától

Teljesen új játék lett a Minecraft az RTX videokártyától

Támogatóinknak köszönhetően több időnk van hosszú, nagyobb elmélyülést kívánó anyagokon dolgozni. Támogass te is! Az …