2019. július 23., keddMa Lenke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.23. Lenke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Két mozijegy áráért bárki vezethet igazi tankot a csernobili szellemvárosban

Hirdetés

Két mozijegy áráért bárki vezethet igazi tankot a csernobili szellemvárosban

Forradalmi online játékot fejlesztett egy ukrán cég: az Isotopium: Chernobyl játékosai tankokat vezethetnek Pripjat városában, a cél az, hogy isotopium nevű energiaforrásokat találjanak. A játék abban különleges, hogy nem vitruális tankokat lehet irányítani virtuális környezetben, hanem valódi robotokat Pripjat 180 négyzetméteren elterülő makettjében.

A valódi Pripjat elhagyatott szellemváros nem messze Csernobiltól, a makettet a játék készítői műholdfelvételek és helyszíni fotók alapján alkották meg. „Az első 5-10 percben sok játékos észre sem veszi, hogy nem fikcióról van szó. Kapjuk az üzeneteket, hogy milyen jó a grafika, a textúrák, gratulálnak a tervezőnek” – mondta a Reutersnek Szergej Beszkresznyov, a játék egyik készítője.

Egy órányi játék 9 dollárba (vagyis körülbelül 2500 forintba) kerül, a robottankok száma miatt egyszerre csak 20 ember tud játszani. A cég szerint az októberi indulás óta több mint 62 ezren regisztráltak.

Hirdetés

A fejlesztők következő terve, hogy a Mars kolonializálásának tematikájával hoznak létre ilyen, online, távirányítós makettjátékot, amiben már egyszerre ezer ember vehet majd részt egyszerre.

A csernobili nukleáris katasztrófa 1986. április 26-án történt, vagyis épp 33 éve.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20190504_Ket_mozijegy_araert_barki_vezethet_igazi_tankot_a_csernobili_szellemvarosban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Digitális nagyköveteket keres a Telekom

A digitalizáció nemcsak személyes, de társadalmi szinten is segítségünkre lehet: csökkentheti a pazarlást, javíthatja az …