2020. május 29., péntekMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.05.29. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Itt most tényleg focit játszunk

Hirdetés

Itt most tényleg focit játszunk

A focis játékok piacát évek óta két játék dominálja: a FIFA és a Pro Evolution Soccer, röviden PES. A két játék aktuális verzióit évről évre kiadják az őszi időszakban, valamit mindig csiszolnak, variálnak, bővítenek rajtuk – de amíg a PES a 2001-es indulása után sokáig csak másodhegedűs volt a FIFA mögött, az elmúlt években egyre inkább jön fel. Ez nem csak az eladott darabszámban látszik, hanem élvezhetőségben is: amikor a két évvel ezelőtti kiadást teszteltük, nekünk sokkal jobban tetszett, mint az akkori FIFA.

A legújabb kiadás, a PES 2020 igyekszik hatalmas cukormázat vonni önmaga köré, rengeteg új opcióval és látványelemmel, amiket nagyon jó kiírni a játék előzetesére vagy a dobozára. Az első és legszembetűnőbb dolog Christiano Ronaldo a Juventus mezében, ami a legújabb játék promóciós képe: ennek a rövid háttértörténete az az, hogy a PES éveken át azzal szenvedett, hogy nem tudta használni egy csomó csapat hivatalos nevét, ezért például a Real Madrid MD White, a Manchester City pedig Man Blue néven futott, miközben a FIFA-nál megvoltak a licenszek. De most a PES vitte be a gyomrost, és az egyik legnépszerűbb játékost a csapatával együtt megszerezte, kizárólagos jogokkal: náluk fut majd a csapat Juventus néven, miközben a FIFA-nál Piemonte Calcióként kell keresni.

ss 253389da1fa86a16ecf861a3d290870127782523.1920x1080

Hirdetés

Fotó: Konami Digital Entertainment

De egy másik sztár neve is kötődik a legújabb részhez: Andrés Iniesta, a Barcelona és a spanyol válogatott egykori focistája dolgozta át a játék fizikáját, és segített egy új cselezési, labdakezelési és lövésrendszert kifejleszteni. Erre még visszatérünk, de előtte vegyük végig a csilivili újdonságokat.

Akik azt szeretnék, hogy egy sztoriban érezhessék magukat – mint a FIFA Journey módjában –, most a PES-ben is megkaphatják: a megújult Master League-ben a játékos egy adott klub menedzsereként messzemenőkig beavatkozhatunk minden részletbe, a meccsek között videós átvezetések és egykori sztárokkal való párbeszédek (például Maradona vagy Lothar Matthaus) alakítják a csapatunk sorsát és írhatják az egymás utáni meccseket igazi történetté.

Emellett pedig rengeteg feladat végrehajtásával különféle pontokat kapunk, fejleszthetjük külön a védősorunkat, beszerezhetünk új játékosfelderítőket, kölcsönözhetünk focistákat, de egy másik játékmódban becsatlakozhatunk a Match Day opcióba is, ahol az adott hét valódi, nagy téttel bíró meccsét játszhatjuk le. Meg tucatnyi más egyéni, helyszíni többjátékos és akár online módot, meccsformát vagy kupát is választhatunk, amin végig akarunk gyalogolni.

Na de ez eddig mind csak díszítés, az igazi kérdés az, hogy 

milyen játszani a PES 2020-szal? Elég jó.

Elsőre mindenképp furcsa: a játékosok lassabbnak tűnnek, pontatlanabbak, könnyebben meg tudják akasztani egymást, nem tudják olyan pontosan vezetni a labdát, és néha olyan, mintha grundfociban pattogna össze-vissza mindenkinek a lába közt a labda. De az rögtön feltűnik, hogy bármennyire is bénák vagyunk, egy gyönyörű játékban vagyunk bénák. Ezt évről-évre igyekszik mindkét focis játék hangoztatni, de a grafika tényleg az eddigi legjobb, és valóban: szuperül néznek ki a lassítások, kevésbé halottak a játékosok tekintetei, a totálok pedig egészen valósághűek.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/10/04/pes_2020_kritika_teszt_foci_fifa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olcsó és trendi a Redmi első monitora

Az abszolút belépőkategóriába érkezik a Display A1. Bemutatta az első számítógépes monitorát Kínában a Xiaomi …