2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Ingyenes emulátort használ a PlayStation Classic

Hirdetés

Ingyenes emulátort használ a PlayStation Classic

Racionális választás, nincs értelme újból feltalálni a kereket.

A napokban piacra került a Sony első hivatalos retro játékkonzolja, a Nintendo (S)NES Classic Edition mintájára készült PlayStation Classic. A kütyüt a napokban mi is leteszteltük, és nagyon meg voltunk vele elégedve, bár sajnos a vásárlóknak meg kell elégedniük az előtelepített játékaival, nem futtathatóak vele az eredeti konzolra CD-n kiadott címek.

Forrás: Origo

Az utóbbi fő oka, hogy a PlayStation Classic belsejében egy modern miniszámítógép található, amelynek semmi köze sincs az eredeti konzol hardveréhez,

emulációval futtatja a játékokat.

Hirdetés

Most kiderült, hogy a Nintendo retró konzoljaitól eltérően a gépen nem egy házon belül készített emulátor fut, hanem a bárki által szabadon letölthető PCSX Reloaded egy specializált kiadása, a PCSX ReARMed.

A PCSX egy ingyenes és nyílt forráskódú PlayStation-emulátor, a segítségével szinte bármely asztali PC, notebook, vagy éppen a PlayStation Classicban is használt egy áramköri lapos minigép rögtönzött PlayStationné alakítható.

Teljesen érthető, hogy a Sony inkább a PCSX használata mellett döntött a saját emulátor fejlesztése helyett, semmi értelme sem lett volna újból feltalálni a kereket.

Forrás:
http://www.origo.hu/techbazis/20181110-playstation-classic-pcsx-emulator.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kettős mércére számít a Tinder

Sérti a Google Play fejlesztői szabályzatát a mobilappja. Váratlan meglepetéssel szolgált a híres-hírhedt Tinder a …