2018. december 11., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Ilyen szép animált szőrt még nem láttunk

Hirdetés

Ilyen szép animált szőrt még nem láttunk

A következő állatos animációs filmekben már egészen valósághű szőr szállhat a szélben a UC Berkeley és UC San Diego egyetemek kutatónak hála, akik feltaláltak egy teljesen új szőrszimulációs módszert – írja a UCSD közleménye.

Az új eljárás hitelesebben adja vissza a szőr kinézetét, és a renderelést is a 10-szeresére gyorsítja.

Hirdetés

Azzal értek el áttörést, hogy egészen máshogyan kezelik a szőrt, mint eddig. A CGI-ben korábban olyan modelleket használtak, amelyek a hajra lettek kifejlesztve, és ez problémás, mert a szőrnek egészen más a felépítése, sokkal nagyobb a velőállománya (medulla). Az eltérő felépítés miatt egészen máshogyan szóródnak a fények a szőrszálakon, mint az emberi hajon.

Az eddig használt szőrszimulációkban nem vették figyelembe a nagyobb medullát, és úgy modellezték a fénysugarak útját, hogy azok egyik szálról a másikra ugráltak. Ehhez pedig elképesztően nagy számítási teljesítmény kell. A Berkeley kutatói ehelyett a felszín alatti szóródás jól ismert, a számítógépes grafikában régóta alkalmazott matematikai modelljével számolták ki, hogy nagyjából hogyan ugrándozik a fény a szőrszálak között. 

Ezzel a módszerrel nemcsak a szőr szimulációját tudták javítani, a hajat is sokkal valódibbá, élethűbbé tudják tenni. A kutatók a következő lépésben a haj és a szőr valós idejű rendereléséhez akarnak módszereket kifejleszteni.

Forrás: http://index.hu/tech/2018/02/23/ilyen_szep_animalt_szort_meg_nem_lattunk/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még olcsón cseréltethető az iPhone akkuja

Januártól újból teljes árat kell fizetni a szervizelésért. A múlt év végén globális botrány lett …