2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Hogy kerül a magyar népmesésre rajzolt Trónok harca egy flippergépre?

Hirdetés

Hogy kerül a magyar népmesésre rajzolt Trónok harca egy flippergépre?

Ha egy múzeumi tárlatot berendeznek és megnyitják a közönség előtt, a kurátorok általában már hátradőlhetnek, és élvezhetik a látogatók reakcióit. Az Arcadia flipper- és videojáték-kiállítás szervezőinek ez nem adatik meg: sziszifuszi, megnyerhetetlen küzdelmet vívnak minden percben azért, hogy a látogatóknak legyen mivel szórakozniuk – és legyen mit elrontani.

Hirdetés

Nem mintha a rendezvényre érkező gyerekek és örök gémerek vandálok lennének. Az Arcadián több mint 300 játékgép sorakozik egymás mellett, szinte mindet ki is lehet próbálni, és túlnyomó részt több mint harmincéves (sőt, akár ötven-hatvanéves) gépekről van szó. Mindig van egy masina, amiben valami elromlik, eltörik, kontakthibás lesz – ilyenkor a szervezőknél előkerül a megfelelő kulcs, amivel kinyitják a bekrepált gépet, és ott, a látogatók között elkezdik megszerelni. Aztán újra lehet nyomkodni, rángatni a tisztességben megpatinásodott alkatrészeket, de mire helyreáll a játszható állapot, biztosan akad egy másik gép, amit szervizelni kell.

És az egyenpólós szakik szerelnek rendületlenül – enélkül az odaadás nélkül nem lenne az Arcadia a régió egyik legjelentősebb játékos rendezvénye, mint ahogy a rendező Flippermúzeum sem lenne Közép-Európa legjobb gémermúzeuma. 2016-ban az első Arcadiára még kétezren voltak kíváncsiak, a másodikra már háromezren, tavaly ezt is sikerült felülmúlni kicsivel, és a pénteki tömeg alapján esélyes, hogy idén is megdől a rekord a Dürer rendezvényközpontban, ahol vasárnap estig lehet gyötörni a gépeket.

Mostanra az Arcadia bejáratódott, az elsőn még nóvumként bemutatott óriásflipper már régi bútordarab, a nyolcszemélyes autóversenyre sem csodálkozom rá, a Golden Axe joystickja pedig eleve otthonosan simul a kezembe, hiszen régi ismerősök vagyunk (Turtle Village, sosem felejtünk). Bár a rendezvény születése óta tele van ritkaságokkal, néhány, korábban nem látott gép azért idén is akad. Mindenekelőtt az a flipperkülső, ami egy Grand Prix flipper mechanikájára került rá, és ami kifejezetten az Arcadiára készült. Az eredeti autós tematikának nyoma sincs, az Uradalmak viadala nevű gépen az amerikai és a magyar popkultúra találkozik Szert-Szabó Dorottya művész <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/11/02/arcadia_flipper_videojatek_kiallitas_tronok_harca/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem kell kiadnia a filmkalózokat a YouTube-nak

A jogvédők számára kedvezőtlen ítéletet hozott az Európai Bíróság. Az Európai Bíróság csütörtökön kihirdetett döntése …