2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Hatalmas retró-pc-buli lesz a Balatontól egy karnyújtásra

Hirdetés

Hatalmas retró-pc-buli lesz a Balatontól egy karnyújtásra

Ha azt gondolták, hogy csak Budapesten, esetleg a nagyobb vidéki városokban lehet jóféle gémer-eseményeken részt venni, akkor nem is tévedhettek nagyobbat. Itt van például a Bacsis Retro Számítógép Kiállítás, amit május 12-13-án rendeznek meg, immár negyedjére, a fülei művelődési házban (Füle Polgárdi és Balatonfőkajár közt található, az M7-es autópályáról e két kijáraton érdemes letérni, ha a fejér megyei községbe szeretnénk eljutni).

A szervező ígérete szerint a 4. BRSZK még nagyobb, még jobb, még színesebb lesz mint elődei voltak. Bővül majd a “nem x86-kompatibilis gépek” szekciója, a Commodore-okon kívül lesz több kifejezetten magyar gyártású számítógép is (HT-1080Z, PRIMO, TVC). A tuning-részlegen “erősen retro kategóriás gépeken” szemléltetik majd az extrém tuning szépségeit. Az x86 alapú gépekből több mint negyven lesz kiállítva, és ezúttal sem csak asztali PC-k, hanem laptopok is.

Lesz retro multiplayeres sarok, a retro lanpartyn akár hatan is összemérhetik tudásukat a Duke Nukem 3D, Blood, vagy akár a GTA játékokban.

Hirdetés

A szervező azt tervezi (bízzunk benne, hogy sikerül összehozni), hogy idén lesz egy külön gázplazma-kijelzős szekció is, ahol a különleges monokróm kijelzős gépeket – csakúgy, ahogy a többi gépet – ki is lehet majd próbálni.

A kiállított gépeken felül idén is meg lehet majd csodálni a szervező 250 db-os CPU-gyűjteményét, amiből íme egy kis ízelítő:

A kiállításig van még majd egy hónap, addig lehet szállást is szervezni akár!

Forrás: https://index.hu/tech/godmode/2018/04/21/hatalmas_retro-pc-buli_a_balatontol_egy_karnyujtasra/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sokan rejtőzködnek a főnökük elől a Facebookon

Minden második alkalmazott figyelmet fordít a szelektív posztolásra. Mivel az alkalmazottak 90%-a naponta többször is …