2019. december 10., keddMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Hackerbosszantó újítást kap a Firefox

Hirdetés

Hackerbosszantó újítást kap a Firefox

Plusz hamarosan elhagyja majd a Quantum nevet is.

Tavaly júliusban komoly biztonsággal és stabilitással kapcsolatos fejlesztést kapott a Google Chrome, a böngésző teljes mértékben izolálta egymástól a weblapok renderelését, a funkció bekapcsolása óta mindegyik lap leképezése dedikált folyamatban fut. Ez csökkenti a böngésző összeomlásának az esélyét, és tovább nehezíti, hogy például sérülékenységeken keresztül a támadók képesek legyen átnyúlni az egyik folyamatból a másikba. Az egyetlen hátránya, hogy a Chrome esetében átlagosan olyan 20 százalékkal növelte a memóriahasználatot.

Forrás: Julia Buchner / Flickr

A belátható jövőben a Firefox is megkaphatja ezt az izolációs eljárást, a Firefox 70 alfa (nightly) verziójában a Mozilla már készen áll az újítás szélesebb körű tesztelésére. Az izoláció nincs gyárilag bekapcsolva a tesztverzióban, részben mivel több olyan ismert buggal is rendelkezik, amelyek összeomláshoz, vagy a weblapok hibás megjelenítéséhez vezethetnek.

Egyelőre nem tudni, hogy az izoláció mikor válhat elérhetővé a Firefox stabil verzióját futtatók számára, de előrehaladott állapotban van a fejlesztése.

Hirdetés

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Firefox 70 alfa verziójának a névjegyében a Mozilla már nem „Firefox Quantum”, hanem „Firefox Browser” néven hivatkozik a böngészőre. Ez a Firefox márkát érintő, nemrég bejelentett változtatások következménye.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20190812-mozilla-firefox-izolacio.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hongkongi tüntetőket kell verni egy új kínai videójátékban

Hongkongi tüntetőket kell verni egy új kínai videójátékban

A független újságírás létezésével nem alattvalói, hanem partnerei vagyunk a hatalomnak. Támogass te is! Miután …