2018. december 19., szerdaMa Viola napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.19. Viola Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Évek óta várt fejlesztést tesztel a Twitter

Hirdetés

Évek óta várt fejlesztést tesztel a Twitter

Emellett kéretlen és furcsa újításokkal is próbálkozik a Facebook riválisa.

Az elmúlt napokban három érdekes újdonság tesztelését is megkezdte a Facebookkal többé-kevésbé rivális Twitter. Ebből az egyik rossz ötletnek tűnik, a másik szuper változtatás látszatát kelti, a harmadik pedig rendkívül furcsa egy közösségi hálózattól. A rossz ötlettel kezdve a Twitter a profilképükre kirakott zöld pöttyel jelezné a felhasználók elérhetőségét, ilyet már biztosan mindenki látott a chatprogramokban.

Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A visszajelzések alapján a felhasználók java látszólag nem ért egyet az elképzeléssel, egyrészt mivel semmi értelme az egésznek, másrészt pedig sérthetné a magánszférájukat. Nem minden felhasználó szeretné, ha mások tudnák, hogy mikor aktív a szolgáltatásban. Ebből fakadóan jó esély van rá, hogy az illetékesek vagy letesznek a zöld pötty bevezetéséről, vagy csak opcionálisan teszik bekapcsolhatóvá.

Balra az állapotjelzés, jobbra a beszélgetési szálakForrás: @pandemona

A jobb hírekre rátérve a Twitter megkezdte a tweetek alatti beszélgetési szálak tesztelését: ha valaki egy tweet alatti hozzászólásra reagál, akkor a rendszer behúzza a kommentjét az eredeti hozzászólás alá. A Facebookon már nagyon régóta elérhető funkció sokkal átláthatóbbá teszi a tartalmak alatt kialakuló beszélgetéseket.

Hirdetés

A Twitter jelenleg kronológiai sorrendben jeleníti meg a hozzászólásokat, így a népszerű tweetek alatt gyorsan őskáosz alakul ki.

Végül a legnagyobb meglepetést az keltette, hogy a Twitter egy rövid és szűk körű tesztelés erejéig elkezdett olyan személyeket ajánlani a felhasználóknak,

akiket nem érdemes követniük.

Nem hallottunk még olyanról, hogy egy közösségi hálózat kevesebb személy követésére próbálta volna buzdítani a felhasználóit.

Nem kell mindenkit követned ahhoz, hogy tudd, mi történik. Győződj meg róla, hogy csak azokat a személyeket követed, akik nagyszerűvé teszik számodra a Twittert

– magyarázta a funkció tesztelésébe bevont felhasználóknak a Twitter.

A Twitter szerint ha a felhasználók befejeznék az olyanok követését, akikkel ritkán vagy soha nem lépnek kapcsolatba, akkor sokkal érdekesebb és relevánsabb volna a hírfolyamuk.

Forrás: http://www.origo.hu/techbazis/20180903-twitter-kommentszal.html

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

mindiGO TV néven folytatja az online MindigTV

A nevében, funkcióiban és tartalmilag is megújult szolgáltatásban regisztrációt követően már 16 tévécsatornát érhetnek el …