2020. augusztus 15., szombatMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.15. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Ettől szól jól a videó és a podcast

Ettől szól jól a videó és a podcast

Pofonegyszerű a videók és a podcastok terjesztése, egyre többen szállnak be a műsorkészítésbe, és vannak célzottan youtubereknek szóló termékek is, de a kínálatban nagy a szórás, néhol csak a videótelefonálás porosodó polcáról toltak át termékeket. Hiszen egy webkamera hangot és képet is vesz, mi más kellhet még? Hát

olyan hangminőség, amitől nem dobnak hátast a nézők és a hallgatók.

Kevés olyan hazai csatornát ismerünk, amit a képi tartalom ad el, és nem az előadó folyamatos szövegelése, amiből az következik, hogy a hangtechnika a videóknál is legalább akkora odafigyelést érdemel, mint a podcastoknál.

Az Audio Technica szakértőivel ültünk le átvenni a hangrögzítés témáját – pár évtizede a japán gyártó biztosítja az olimpiák hangtechnikáját, és ezeken az eseményeken eléggé trükkös dolgokat kell megoldani. Például azt, hogy egy visszahangzó uszodában az ugrótorony tetején álló sportolók hangja is kivehető legyen.

Csak jel legyen

Bármit is akarunk felvenni, a fő cél az, hogy a legtöbb jelet vegyük fel a lehető legkevesebb zaj mellett. Ez evidens, az viszont nem feltétlenül tűnik fel munka közben, hogy rossz lesz az arány.

élőben sokkal jobban tűrjük a zajos környezetet, mint amikor felvételen kell hallgatni ugyanazt

– mondták el nekünk az Audio Technica szakértői. Előfordulhat tehát, hogy teljes nyugalommal veszünk fel egy adást a közlekedés zaja mellett, és akkor borulunk ki, amikor visszahallgatjuk a hanganyagot. Hogy elkerüljük az ilyen eseteket, mindig az adott szituációhoz kell kiválasztani a megfelelő mikrofont, az alapján, hogy milyen irányból számíthatunk zajra, és miként vennénk fel a jelet.

Kamerára például puskamikrofont érdemes tenni, mert szemből veszi a hangot, és azt fogjuk hallani, amit a keresőben látunk. Viszont azt is tudni kell róluk, hogy a puskamikrofon a mély hangra hátulról is nagyon érzékeny. Ha beállítják egy szoba sarkába, és a közepe felé néz, akkor képes a sarokból begyűjteni a falról visszaverődő basszusokat.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/helpdeszka/2019/12/14/ettol_szol_jol_a_videod_vagy_a_podcastod/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Eltűnt a Fortnite az App Store-ból és a Play Áruházból

Szándékosan kidobatta belőlük a játékát az Epic. Furcsa hírek érkeztek csütörtökön a Fortnite háza tájáról, …