2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Tech / És akkor végre a Samsung is bemutatta saját okoshangszóróját

Hirdetés

És akkor végre a Samsung is bemutatta saját okoshangszóróját

A legújabb csúcsmobil, a Galaxy Note9 mellett egy okosórát (Galaxy Watch) és egy okoshangszórót is bemutatott a New York-i Unpacked eseményen a Samsung. A hangszóró – kis áthallással – a Galaxy Home nevet kapta, és a prémium okoshangszórók piacára érkezik.

A készülék „esze” a Samsung mesterséges intelligenciája, a Bixby, amely – az Amazon Alexájához, a Google asszisztenséhez és az Apple Sirijéhez hasonlóan – különféle feladatok végrehajtásával bízható meg (a felhasználó hangutasításokkal képes vezérelni az otthoni okoseszközöket), és kérdésekre is válaszol. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ugyanazokat a feladatokat képes elvégezni, mint a Bixby az okostelefonokon. Azonban a Bixbyt ért korábbi kritikák hatására a Samsung azt is bejelentette, fejlesztéseket hajtott végre az eszközén, hogy méltó vetélytársa legyen a többi digitális asszisztensnek.

© Samsung

Hirdetés

A nyolc mikrofont tartalmazó hangszóró tulajdonképpen egy háromlábú vázára emlékeztet, ízlés dolga, kinek tetszik, és kinek nem. A hat magassugárzóval és egy basszus mélysugárzóval szerelt hangszóró 360 fokban képes sugározni a hangokat (surround hangzás), de meg lehet kérni arra, hogy egy adott irányt preferáljon.

A Samsung nem osztott meg további részleteket az új eszközről, erre valószínűleg a novemberi fejlesztői konferenciáján kerül majd sor, épp az ünnepi szezon előtt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180811_samsung_galaxy_home_okoshangszoro_bixbyvel#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_8_11

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leállítja a kémkedő VPN-jét a Facebook

Az Apple már tavaly kivágta az Onavót az App Store-ból. A tavalyi különösen botrányos év …