2019. március 19., keddMa József napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.19. József Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Erre azért figyeljen, amikor életbe lép a WhatsApp korlátlan tárolási újdonsága

Hirdetés

Erre azért figyeljen, amikor életbe lép a WhatsApp korlátlan tárolási újdonsága

Nemrégiben hírt adtunk arról, hogy az androidos WhatsApp használói novembertől korlátlanul és ingyen menthetik a Google Drive-ra csevegéseiket, médiafájljaikat. Google Drive-os mentésre persze korábban is volt lehetőség, csakhogy az állományok lefoglaltak a Google Drive-on ingyenesen rendelkezésre álló tárhelyből. Novembertől viszont a WhatsApp-mentések kikerülnek a kvótából.

© PhoneWorld

Van viszont egy apró bibi, és erre a WhatsApp is figyelmeztet: a Google által kínált ingyenes mentési szolgáltatás használatával az üzeneteket nem védi többé a végponttól végpontig terjedő (end to end) titkosítás.

Hirdetés

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a WhatsApp felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonsági másolatokban tárolt adatok nem titkosítottak, de a novemberi újdonság érkezése előtt nem árt ismét rávilágítani erre. Sok felhasználó gondolja ugyanis azt, hogy a másolatok is ugyanolyan védelmet élveznek, mint az alkalmazás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180903_google_driveon_tarolt_whatsapp_csevegesek_nem_titkositottak#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_9_4

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Belépőkategóriás bajnok a Redmi 7

Majdnem az Android Go mobilok árszintjén van a telefon. Bemutatkozott Kínában a rövid ideje már …