2018. december 18., keddMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.18. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Engedélyezik a horogkereszt ábrázolását a német videojátékokban

Hirdetés

Engedélyezik a horogkereszt ábrázolását a német videojátékokban

Változtat a német kormány a korhatár és tartalom besorolását szabályozó előírásokon. Az egyik kitétel a videojátékokra vonatkozik: ezeket a jövőben ugyanúgy osztályozzák majd, mint a filmeket, vagyis művészeti terméknek minősülnek majd. Ez alapján pedig többé nem lesz tiltott például a horogkereszt ábrázolása – írja a PC Gamer.

Németországban korábban a megszokottnál is szigorúbban kezelték a náci jelképeket megjelenítő termékeket, így volt ez a videojátékok esetében is. A Wolfenstein II: The New Colossus német verziójából például még Hitler bajuszát sem ábrázolhatták a készítők a törvények miatt. Ez az alábbi videón 2:15-től látható.

Ez mostantól azonban megváltozik, igaz, csak mértékkel: az új besorolás alapján, ha a szimbólum (ez esetben a horogkereszt) megjelenítése a művészet vagy a tudomány érdekében történik, és hűen reprezentálja a történelmet, úgy már nem ütközik törvénybe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180810_Engedelyezik_a_horogkereszt_abrazolasat_a_nemet_videojatekokban#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

mindiGO TV néven folytatja az online MindigTV

A nevében, funkcióiban és tartalmilag is megújult szolgáltatásban regisztrációt követően már 16 tévécsatornát érhetnek el …