2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Elindult Kubában a mobilnet

Hirdetés

Elindult Kubában a mobilnet

Megfizetni sajnos nagyon kevesen tudják a szolgáltatást.

Kuba állami mobilszolgáltatója bejelentette, hogy elindult az ország első nyilvános mobilinternet szolgáltatása. A dél-amerikai, az új alkotmánya szerint már nem kommunista ország a világ egyik utolsó olyan állama volt, ahol semmiféle mobilinternetet sem tudtak elérni a lakosok. Eddig kizárólag cégek, hivatalnokok, újságírók használhatták a mobilnetet.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/Marco Prosch

Az ETECSA nevű szolgáltató sejthetően nem világklasszis infrastruktúrával dolgozik, így jelenleg csak 3G adatkapcsolatot képes biztosítani. Havidíjas előfizetés esetén a legolcsóbb, 600 MB forgalmi keretes adatcsomagja átszámítva olyan 2000 forintba kerül, míg a legdrágább 4 gigabájtos opcióért körülbelül 8500 forintét kér a szolgáltató.

A kártyásoknak viszont aranyáron adja a mobilnetet, 100 MB adatforgalomért 2800 forintot kér.

Hirdetés

A fenti árak magyar szemmel sem nevezhetőek zseniálisnak, de a kubaiak számára főleg nem azok, az átlagfizetés olyan 8000 forint környékén van az országban. Ennek ellenére a nyilvános 3G mobilszolgáltatás csak a következő három évben válik majd az egész ország területén elérhetővé, az ETECSA ugyanis nem szeretné, ha túlterhelődne az infrastruktúrája.

Forrás:
http://www.origo.hu/techbazis/20181207-kuba-3g-mobilinternet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jön GeForce GTX-ekre a sugárkövetés

Persze ezeken nem kell csodát várni a technológiától. Nagyon hamarosan már nem lesz kötelező NVIDIA …