2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Egy szemét üzenettel ki lehet nyírni a PS4 konzolokat is

Hirdetés

Egy szemét üzenettel ki lehet nyírni a PS4 konzolokat is

Korábban mobiltelefonoknál volt ilyesmire példa, most úgy tűnik, hogy az összeomlást előidéző rosszindulatú üzenetek elérték a játékonzolokat is. A friss hírek szerint Sony Playstation 4 tulajdonosok panaszkodnak arra, hogy a PS Messages üzenetküldő alkalmazásban fogadott üzenetek egyike olyan rosszindulatú karaktert tartalmaz, ami az üzenet megnyitásakor használhatatlanná fagyasztja a PS4-et.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a megtámadott konzolok újraindítás után sem térnek igazán magukhoz. Az átlag felhasználó számára viszonylag bonyolult, de legalábbis kényelmetlen lépések kellenek ahhoz, hogy ismét működőképes legyen a PS4: nem elég törölni az ártó üzenetet és kilépni az üzenetküldő appból, de biztonsági üzemmódban (“Safe mode”) újra kell építeni az adatbázist, vagy végső esetben a gyári beállításokat visszaállítani (“Factory reset”).

A felhasználók jobban teszik, ha megelőzik az efféle üzenetek kézbesítését azzal, hogy a beállítások menüben, a fiókmenedzserben (account management) vagy kikapcsolják teljesen az üzenetküldés funkciót (“No one”), vagy lekorlátozzák úgy, hogy csak a barátok, ismerősök küldhessenek (“Friends only”).

A Sony várhatóan szoftverfrissítést ad ki a probléma kezelése érdekében.

(Mashable/Kotaku/Engadet)

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2018/10/15/egy_szemet_uzenettel_ki_lehet_nyirni_a_ps4_konzolokat_is/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kettős mércére számít a Tinder

Sérti a Google Play fejlesztői szabályzatát a mobilappja. Váratlan meglepetéssel szolgált a híres-hírhedt Tinder a …