2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Dubajban bevetették a Robotzsarut

Hirdetés

Dubajban bevetették a Robotzsarut

A dubaji rendőrség bemutatott egy ember formájú rendőrségi robotot, amit a gyerekek kapásból Robotzsaruként kezdtek emlegetni. Az emberi test alakja és a gépi rendfenntartás együttese ezt érthetővé teszi; azt mégse mondhatják rá, hogy a robot olyan, mint az Operaház fantomja, tányérsapkában.

Robotzsaru mellkasára egy tabletet rögzítettek, ami rendőrségi ügyintézésre használható. Bejelenthetünk rajta egy bűncselekményt, befizethetjük a gyorshajtási bírságot, illetve hat nyelven tölthetünk föl hivatalos iratokat. A beépített kamera egy arcfelismerő szoftverben végződik, így a Robotzsaru akár gyanúsítottakat is felismerhet.

Hirdetés

A dubaji rendfenntartó és biztonsági szervek gyakran használnak modern technológiát: a tűzoltóság nemrég működő jetpackeket kapott. A Robotzsaru egy új trend előszele: a dubaji rendőrség azt tervezi, hogy 2030-ra a munkaerő negyedét robotokkal váltják ki.

Nyitókép: Ashraf Mohammad Mohammad Alamra/Reuters

Forrás: http://index.hu/tech/2017/06/02/dubajban_bevetettek_a_robotzsarut/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyobb tempóra kapcsolnak az SSD-k

Egyelőre nem képesek kihasználni a PCI Express 4.0 sínt. Július elején piacra kerülnek az AMD …