2019. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Digitális szoftverboltot nyit az Epic Games

Hirdetés

Digitális szoftverboltot nyit az Epic Games

Az Epic Games bejelentette egy saját szoftverbolt indítását, amely a Steam riválisa lesz, de a Mac és Windows rendszerek után Androidon is megjelenik. Ezek szerint jó tapasztalatokat szereztek azzal, hogy a Fortnite nevű játékukat nem adták ki a Google saját Play Áruház szoftverboltjában, hanem inkább manuálisan tették elérhetővé egy letöltőapp segítségével.

Már a Fortnite esetében is a bevételmegosztás volt az Epic egyik mumusa: nem akart 30 százalékot leadni a Google-nek a játékban eladott dolgok árából. Ettől a gondtól pedig másokat is meg szeretnének kímélni, és csupán 12 százalékot kérnek a jövőbeni boltjukban eladott játékok árából.

Ezzel a pc-n, Macen és Linuxon elérhető Steamet is megszorongatják, a rivális online játékbolt ugyanis szintén 30 százalékra tart igényt.

Hirdetés

Az alacsonyabb jutalékot azzal magyarázta Tim Sweeney, az Epic Games vezetője, hogy a 70/30 százalékos megosztás ugyan forradalmi volt tíz évvel ezelőtt, amikor a Steam és a Google Play Áruház bontogatni kezdték a szárnyaikat, ám mostanra a digitális értékesítés egy 25 milliárd dolláros üzletté fejlődött, és ebből a játékfejlesztő stúdiók többet is kaphatnának.

Az Epic még egy kedvezménnyel próbálja magához édesgetni a játékfejlesztőket: akik az általa kiadott Unreal Engine 4 grafikus motort használják, azoknak elengedi az abból járó 5 százalékos jutalékát, ha a játékot az ő boltjában dobják piacra.

(Polygon)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2018/12/05/digitalis_szoftverboltot_nyit_az_epic_games/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A játéknak sosincs vége

A játéknak sosincs vége

“Soha többé nem szervezem meg a Bacsis Retro Számítógép Kiállítást” – ezt minden évben megfogadja …