2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Brutális túlórák árán készült el az új Mortal Kombat

Hirdetés

Brutális túlórák árán készült el az új Mortal Kombat

Egyre több játékipari dolgozó beszél elviselhetetlen, 100 órás munkahetekről és toxikus munkakörülményekről a sajtónak. Korábban beszámoltunk róla, hogy a League of Legends-játékok fejlesztőjét szexizmus miatt beperelik az alkalmazottak, de az olyan világsikerek fejlesztői, mint a Red Dead Redemption 2 vagy a Fortnite is arról beszéltek, hogy nyomasztó és éegészségtelen légkörben kellett dolgozniuk. A Variety-nek most a Mortal Kombat 11-et fejlesztő NetherRealm egykori és jelenlegi munkatársai beszéltek részletesen a méltatlan helyzetükről.

Egy Mortal Kombat 11 méretű játékhoz több száz ember munkája szükséges, így a megfelelő projektmenedzsment különösen fontos. Részben ennek a hiánya vezetett ahhoz, hogy a dolgozók nem kaptak szabadnapot, és 14-16 órás műszakokban kellett dolgozniuk, szabadnapok nélkül.

A játékiparban nem számít újdonságnak, hogy a megjelenés előtti hónapokban sokat kell túlórázniuk a készítőknek ahhoz, hogy a korábban bejelentett megjelenési dátum tartható legyen. A Variety cikkében viszont arról beszélnek a NetherRealm dolgozói, hogy sok esetben eleve úgy tervezték meg a munkafolyamatot, hogy annak része legyen az extrém túlórázós időszak. 

Hirdetés

Ehhez pedig a munkaszervezés is igazodott. A Variety-nek nyilatkozó dolgozók elmondása alapján a cég visszaélt azzal, hogy rengeteg olyan fiatal fejlesztő van, aki mindent megtenne azért, hogy egy olyan kaliberű játékon dolgozhasson, mint a Mortal Kombat. Ezért vállalják, hogy ne kapjanak állandó állást, pusztán megbízásos alapon dolgozzanak, jóval többet, mint amiben eredetileg megállapodtak. Ezek a jellemzően az egyetemekről kikerült dolgozók pedig pont azért vállalják az extra órákat, mert abban bíznak, hogy így nagyobb esélyük van arra, hogy egy teljes álláshoz jussanak.

<img id="kep_szerkfoto_image_27629671" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/05/04/mortal_kombat_netherrealm_studio_warner_bros_games_toxikus_munkrakorulmenyek_tulora/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyszerűsödik az ismerősök felvétele a WhatsAppban

Nem lesz muszáj először a telefonkönyvbe menteni őket. A WhatsApp egyik bosszantó tulajdonsága a beszélgetőpartnerek …