2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Az év legszebb videojátékos grafikái

Hirdetés

Az év legszebb videojátékos grafikái

 A Los Angeles-i játékexpón, az E3-on tizenharmadik alkalommal hirdettek eredményt az Into The Pixel című művészeti versenyben. A versenyt az E3-at lebonyolító ESA mellett egy nonprofit digitális művészeti akadémia, az Academy of Interactive Arts & Sciences (AIAS) szervezi, és célja többek között a videojáték mint művészet elfogadtatása.

2004-ben az első Into The Pixel még csak egy komolytalan kezdeményezésnek tűnt, aztán évről évre egyre nagyobb rangot szerzett a szakmában, és ma már a videojátékok grafikusai között elég éles verseny zajlik, hogy ki kerül be a legjobbak közé. A tárlatra koncepciórajzokat, illusztrációkat lehet nevezni, ezekből választ egy szakmai zsűri. A zsűrit csak részben adja a videojátékos szakma, művészek, műpártolók, kortárs múzeumok kurátorai is részt vesznek a bírálatban. A művek értékelésekor szempont, hogy melyik kerülhetne akár múzeumba is.

A verseny abból a szempontból is érdekes, hogy egy nagy játék artworkje nem tud erőnyerő lenni, teljesen esélyes vele szemben egy kisebb költségvetésű játékhoz készült rajz is. Ez meg is látszik az idei nyerteseken: szinte ugyanannyi indie játékhoz készült alkotás került be a legjobb tizennégybe, mint amennyit a nagy AAA-kategóriás játékok adtak, A RiME, at Inside és  a Superhot jól képei elférnek a Destiny és a Prey mellett. A képek a fenti galériában megtekinthetők, a korábbi évek nyertesei pedig az Into the Pixel honlapjánAz egyik nyertes kép elég hosszú lett, ezt külön betesszük:

Ez egyébként a League of Legends egyik artworkje. Elég durva, hogy napjaink egyik legnépszerűbb esportjához ilyen koncepciórajzok készülnek – mert ez a város a játékban egyáltalán nem bejárható, gyakorlatilag csak pár karakter háttértörténetéhez rajzolták meg.

Forrás: http://index.hu/tech/godmode/2017/06/14/az_ev_legszebb_videojatekos_grafikai/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elhalasztották a Sonic-film megjelenését

Muszáj kezdeni valamit a főszereplő sündisznó kinézetével. A magyar szinkronos előzetes megjelenése kapcsán már írtunk …