2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Az Amazon is saját játékstreamert indítana

Hirdetés

Az Amazon is saját játékstreamert indítana

Saját videojátékos streaming szolgáltatót tervez az Amazon: a játékok a felhőben futnának, és onnan továbbítanánk a tartalmat az eszközeinkre. A játékokat nem kéne telepíteni, nincs szükség hozzájuk drága hardverre, és nem kéne fizetni értük, de a szolgáltatásért havi előfizetési díjat számolnának föl.

Több játékcég is fejleszt hasonló szolgáltatásokat. A Microsoft már dolgozik a saját digitális platformján, akárcsak a hardvergyártó Nvidia, illetve a Google, akik már tesztelik a saját szolgáltatásukat, a Project Streamet. A Sonynak már van saját játékstreamere: a PlayStation Now 99,99 dollár éves előfizetési díjért több mint 700 játékhoz nyújt hozzáférést.

Az Amazon részéről érthető, hogy nyitna a streamerek felé, mivel az övék a világ legnagyobb, felhő alapú szolgáltatása – jóval megelőzve a rivális Google-t és a Microsoftot –, így könnyen kiépíthetnék a játékok távoli futtatásához szükséges infrastruktúrát.

Hirdetés

Az eljárás lényege, hogy a nagy erőforrást igénylő játékokat nem a saját gépünk, hanem egy nagy teljesítményű számítógép számolná ki, ami szerveren továbbítaná a játék képét és hangját a saját eszközünkre. Ha a netkapcsolat kellően gyors, a játékélmény pont olyan lehet, mintha a játékot egy helyi eszközön futtatnánk.

A múltban már számos ilyen platformot teszteltek és állítottak le – például a kétezres évek végén bemutatott OnLive-ot, illetve a Gaikait, amit végül a Sony vásárolt föl. A hálózatok akkori sebessége és az általános érdektelenség miatt a rendszer akkor még kevés játékost mozgatott meg, de azóta sokat fejlődtek a hardverek és az online infrastruktúra.

(The Next Web)

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/01/11/az_amazon_is_sajat_jatekstreamert_inditana/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyobb tempóra kapcsolnak az SSD-k

Egyelőre nem képesek kihasználni a PCI Express 4.0 sínt. Július elején piacra kerülnek az AMD …