2019. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Árzuhanás jöhet a videokártyák piacán

Hirdetés

Árzuhanás jöhet a videokártyák piacán

A kriptovaluták bányászata miatt nagyon felpörgött a grafikus kártyák iránti kereslet, és ennek nagyon nem örültek a videojátékosok, mert magas áron jutottak hozzá a kulcsfontosságú hardverhez. Most világszerte csillapodik a kriptovalutaláz, a bedőlt Bitcoin-árfolyam miatt kevésbé éri meg a bányászat.

40 százalékkal visszaeshet a grafikus csipek piaca

Hirdetés

Az Nvidia és az AMD gyártópartnerei, például a Gigabyte és az MSI tavaly nagyon jó évet zárt. A Gigabyte 2017-ben duplázni tudta a nyereségét, pedig a 4,5 millió eladott videokártya csak egymillióval szárnyalta túl a 2016-os eladásokat. Most pedig már a megrendelések csökkenéséről számoltak be a DigiTimesnak.

Ebben benne van az is, hogy a grafikus lapkák helyett ma már kimondottan kriptobányászatra kitalált célhardverek is kaphatók, amelyek sokkal hatékonyabban végzik el ugyanezt a feladatot. Ilyenek a Bitmain által gyártott ASIC Miner rendszerek.

Természetesen árcsökkenést is okoz majd a megrendelések visszaesése, 20-25 százalékkal lehetnek olcsóbbak a grafikus kártyák.

(Borítókép: 
Andrey Rudakov / Bloomberg / Getty Images Hungary)

Forrás: http://index.hu/tech/2018/04/26/arzuhanas_johet_a_videokartyak_piacan/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két hétig ingyen tölthető a Transistor

Részben a stílusosságával emelkedik ki a Bastion alkotóinak második játéka. Jó idők járnak a számítógépes …