2019. szeptember 22., vasárnapMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Tech / A színes hajú srác, aki menővé tette a videójátékokat

Hirdetés

A színes hajú srác, aki menővé tette a videójátékokat

Miért lesz valaki dollármilliomos azzal, hogy videójátékokkal játszik?

– teheti fel a kérdést bárki, aki rendszeresen játszik videójátékokkal és nem dollármilliomos. A felvetés valahol jogos, de a szórakoztatóipar nagy részéhez hasonlóan a streamerek világa is jóval bonyolultabban működik ennél, a sikerhez pedig elszántságra és szerencsére is szükség van.

A 27 éves Tyler Blevins, vagyis Ninja a tökéletes példája ennek a jelenségnek: tavaly a Twitch feliratkozói rekordjainak döntögetése mellett majdnem tízmillió dollárt keresett a streameléssel, de ehhez hosszú évek kemény munkája és a csillagok együttállása kellett, az elmúlt egy év alapján pedig a csúcsról tényleg csak lefelé vezet az út.

Hirdetés

Szerény kezdetek

Az amerikai Tyler Blevins már gyerekként is folyamatosan a legjobb akart lenni, ez pedig a videójátékok esetében is hamar kiütközött: hiába volt csak 10 éves, mikor 2001-ben megjelent a Halo: Combat Evolved, rengeteget gyakorolt, és annyiszor verte rommá két bátyját, hogy egy idő után inkább nem is játszottak vele többet. Blevins már ekkor érezte, hogy akár profi szinten is játszhatna, úgyhogy egyre többet gyakorolt, 2009-ben pedig életében először elindult egy orlandói Halo 3 versenyen.

Őrületes sikereket itt nem ért el, de a Halo: Reachben már letette a névjegyét, 2011-ben több nagy versenyen is indult, és ebben az évben kezdett el streamelni is a Twitch elődjének számító Justin.tv-n, amivel saját elmondása szerint már akkor napi 100 dollárt keresett. A szülei persze eleinte nem nagyon értették, hogy miért játszik ennyit, de egy idő után eljött az a pont, amikor Blevins annyira sikeres lett, hogy már ők is elfogadták, hogy ennek tényleg van értelme.

Ez persze nem egyik pillanatról a másikra történt: egy AngelicNinja nevű korábbi Twitch-moderátor a Kotakunak egy éve arról beszélt, hogy 2014-ben Ninjának ezer feliratkozója sem volt, a streamjét pedig legfeljebb nyolcszáz ember nézte, ami amúgy nem kevés, de a szupersztár státusztól azért elég messze van. A korábbi mod egyébként akkor azt is elmondta, hogy a streamek alapján Ninja személyisége szinte semmit nem változott az évek során, és a munkamorálja is ugyanolyan maradt, ez pedig valószínűleg nagy szerepet játszott abban, hogy be tudott futni.

PewDiePie-hoz hasonlóan egyébként Ninja sem hagyott ott mindent, hogy a játékoskarrierjére fókuszáljon. A Halo mellett egyetemre járt, focizott és dolgozott is, tavaly pedig a CNBC-nek arról beszélt, hogy a profi videójátékozás egyáltalán nem való mindenkinek.

A fiataloknak azt tudom mondani, hogy nem dobhatnak el mindent, hogy a profi karrierre fókuszáljanak. Jelenleg ez egy rendkívül kompetitív szcéna, úgyhogy fontos, hogy az ember ezen kívül is bebiztosítsa a jövőjét

– mondta, hozzátéve, hogy szerinte mindenkinek érdemes kiterjesztenie az érdeklődési körét és a képességeit is.

A battle royale bajnoka

Blevins egészen az ötödik részig kitartott a Halo-széria mellett, utána viszont

  • előbb átnyergelt a battle royale műfajt népszerűségbe katapultáló H1Z1-re,
  • aztán a PUBG-vel is játszott,
  • végül pedig a Fortnite-nál kötött ki.

A népszerűségén már az első két játék is sokat dobott, de a dolgok a Fortnite-tal indultak be igazán. Blevinsnek ekkorra már megvolt az a törzsközönsége, akiket érdekelt a műfaj, így simán tört az élre az éppen akkor berobbanó Fortnite nézettségi listáján, ezzel pedig egy csomó olyan embert is be tudott vonzani, akik addig nem ismerték őt, de meg akarták nézni, hogy mégis mi ez az új őrület.

Blevins ezekben a játékokban is elég tehetséges volt ahhoz, hogy a legjobbak közé emelkedjen, de a sikerében legalább ugyanekkora tényező volt az, hogy folyamatosan olyan meghökkentő megoldásokkal állt elő, amikre mások még csak nem is gondolnak játék közben. Emellett a személyisége sem elhanyagolható faktor, rajongói szerint egyrészt mindig nagyon komolyan veszi a saját teljesítményét, másrészt nagyon szenvedélyes és mindig őszinték az érzelmei, a streamjei pedig jó ideje abszolút gyerekkompatibilisek is.

Ennek, illetve a Fortnite óriási sikerének köszönhetően Blevins egészen elképesztő növekedést produkált: 2017 szeptemberében még csak 500 ezer követője volt, de pár hónap alatt kétmillió fölé tornázta ezt a számot, mellette pedig előbb az 50, aztán egy héttel később a 100 ezer fizetős feliratkozós határt is átlépte. Csak hogy kontextusba helyezzük, ennyi feliratkozóval 350 ezer dollárt is lehet keresni egy hónap alatt, és akkor az adományokról, a YouTube-csatornából befolyó pénzekről meg a szponzorokról még nem is beszéltünk.

Ez a növekedés példa nélküli volt a Twitch történetében, így nem is meglepő, hogy sokan rögtön arról kezdtek el beszélni, hogy nem lehetett organikus, mert egybeesett a Twitch és az Epic közös promóciójával. Ez a Twitch Prime és a Fortnite összeboronálása volt, amikor hirtelen egy rakás ember tudott ingyen feliratkozni egy hónapra bármelyik streamerre, a kritikusok szerint pedig ezek nagy része […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/tech/godmode/2019/03/31/ninja-twitch-stream-fortnite-e-sport/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amerikában már a hetedik város áll át 100 százalékban napenergiára

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/09/20/amerikaban_mar_a_hetedik_varos_all_at_100_szazalekban_napenergiara/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …