2019. március 21., csütörtökMa Benedek napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.21. Benedek Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Tech / A Google előbb tudja, ha késik a gép, mint a légitársaság

Hirdetés

A Google előbb tudja, ha késik a gép, mint a légitársaság

Frissítette Repülőjáratok nevű szolgáltatását a Google, a legérdesebb újdonság, hogy előbb fogják tudni, ha késik egy gép, mint maga a légitársaság – írja a Techcrunch.

A cég fogta a korábbi járatok késéseiről szóló adatokat, és ráeresztette a gépi tanulásos algoritmusait. Ezzel a szolgáltatás képes lesz a múltbeli trendek alapján megjósolni, ha egy-egy járatnál késés várható – előbb, mint ahogy maga a légitársaság ezt hivatalosan jelentené.

Ezek a jóslatok a Google szerint csak akkor fognak megjelenni a felhasználóknak, ha az algoritmus legalább 80 százalékos biztonsággal azonosítani tudja a késést. Ilyenkor viszont a csúszás oka – például az időjárás vagy a gép késői beérkezése – is látható lesz a szolgáltatásban.

Hirdetés

googleflights.gif

Fotó: Google

A másik fontos frissítés abban segít a felhasználóknak, hogy könnyebben átlássák, mit tartalmaznak az olcsó repjegyek és mit nem, hogy el lehessen kerülni az olyan kényelmetlenségeket, mint mikor valaki a reptéren szembesül azzal, hogy rosszul értelmezte a fapados csomagkorlátozásokat.

Forrás: https://index.hu/tech/2018/02/01/a_google_elobb_tudja_ha_kesik_a_gep_mint_a_legitarsasag/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar mérnök a Vodafone segélycsapatának élén

Újabb bevetésen az Instant Network a hurrikán sújtotta Mozambikban. Ismét bevetésen a Vodafone Alapítvány Instant …