2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 312,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 275,00 Ft
Kezdőlap / Tech / 24 év után derült fény a Doom II egy nagy titkára

Hirdetés

24 év után derült fény a Doom II egy nagy titkára

A videojátékok fejlesztői előszeretettel pakolják tele programjaikat titkos átjárókkal, egyéb meglepetésekkel, melyeket legtöbbször csak az igazán fanatikusoknak van türelmük megkeresni, vagy épp megfejteni, ha valamilyen fejtörő is társul hozzá.

Az 1994-ben debütált Doom II-ben rengeteg ilyen, úgynevezett easter egg volt megtalálható. Többségüket hamar felfedezték, de mivel soha nem lehet tudni, pontosan hány talány is van hátra, a játékosok folyamatos keresgéléssel töltik az időt, hátha sikerül egy újabb, az előzőnél is sokkal nagyobb titkot felderíteni. Egy Zero Master nevű játékos most olyan meglepetésre bukkant, amelynek negyedévszázadig a létezéséről sem tudtak.

Illetve de: a program tizenötödik szintjén, az úgynevezett Industrial Zone-ban egy működésképtelennek hitt teleportkapu található, melyről mindenki azt hitte, valamilyen fejlesztői hiba miatt nem sikerült aktiválni, vagy egy frissítés egyszerűen használhatatlanná tette. Most kiderült: a kapu nagyon is működik, csak éppen aktiválása speciális módszert igényel.

Zero Master felfedezte, hogy a rejtett szintet csak úgy lehet elérni, ha egy másik ellenfél belöki a játékost a kapuba, amely így átdobja őt a titkos szobába. A szint eddig is ismert volt a játékosok előtt, de csalás nélkül senki se tudott bejutni, mert nem tudták, hogy a kulcs a látszólag nem működő dimenziókapu.

Hirdetés

Zero Master felfedezését a program társalkotója, John Romero sem hagyta szó nélkül, a legendás fejlesztő külön tweetben gratulált neki:

Ha máskor is tudni szeretne a videojátékos társadalom történéseiről kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20180904_john_romero_doom_2_titkos_szoba_easter_egg_felfedezes_titok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2018_9_4

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az autó csomagtartójába is kérhetjük majd a csomagokat?

Hazájában kezdte meg az elképzelés tesztelését a ©koda. Jelentős előnyei miatt az internetes rendelés a …