2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Vizsgálják a 17 éves fiú ügyét, aki egy szabályos fogás miatt halt meg egy birkózóedzésen

Hirdetés

Vizsgálják a 17 éves fiú ügyét, aki egy szabályos fogás miatt halt meg egy birkózóedzésen

Nagyjából másfél évvel ezelőtt egy birkózó edzésen életét vesztette egy 17 éves fiú, miután a sportban szokásos egyik fojtást alkalmazták rajta. Az úgynevezett vasgyári fogást nagyjából egy évvel idősebb küzdőpartnere, az edző utasítására gyakorolta a fiún, amikor bekövetkezett a tragédia.

Az ATV-nek a család ügyvédje azt mondta, a baleset tragikus kimenetelét az úgynevezett szívhalál okozta, amire a szervezet a pánikszerű helyzet következtében reagált.

Az első feljelentés alkalmával még nem is akartak nyomozást kezdeményezni az ügyben, majd a szakértői vélemény megérkezésére kellett sokáig várni. Az azonban felvetett bizonyos kérdéseket az ügyben, minek utána a Fővárosi Főügyészség végül elrendelte a nyomozás lefolytatását.

A birkózósportban nem igazán jellemzőek ilyen halálos kimenetelű balesetek, mondta az ügyvéd, de hozzátette, egy tragédia is elég lenne ahhoz, hogy elgondolkodjon a hazai, vagy a nemzetközi birkózó szövetség azon, hogy ne alkalmazhassák többet ezt a technikát a sportban. És ezek után mi lesz, hogyha még egy tragédia megtörténik majd?

Hirdetés

Az ügyvéd azt is elmondta, meglepő, mennyire másképp reagál a jog egy ilyen esetre: ha az utcán történt volna ez a fogás, és következtében a halálos baleset, biztosan letartóztattak volna már valakit, így viszont edzésbalesetetként van számon tartva, amire más szabályozás évényes, az edzőtárs felelősségét nem is vizsgálják majd szerinte, maximum az edzőét.

A szülők azóta sem léptek túl a tragédián, és szeretnék elérni, hogy derüljön ki, van-e büntetőjogi felelőssége az ügyben bárkinek is, illetve azt is, hogy ne alkalmazhassák többet ezt a technikát a sportban.

 

Forrás: http://hvg.hu/sport/20180814_Vizsgaljak_a_17_eves_fiu_ugyet_aki_egy_szabalyos_fogas_miatt_halt_meg_egy_birkozoedzesen#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Atlético fegyelmi eljárást indított Diego Costa ellen

Az Atlético fegyelmi eljárást indított Diego Costa ellen

A nyolc mérkőzésre eltiltott Diego Costa nem volt hajlandó részt venni az Atlético Madrid csütörtöki …