2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / “Vállalom ezt a vereséget” – nem ismétlődik meg a csoda az NFL-ben

Hirdetés

“Vállalom ezt a vereséget” – nem ismétlődik meg a csoda az NFL-ben

Az Eagles egy hete óriási csatában győzte le a Chicago Bearst, míg a Saints pihenten kezdhette a találkozót, hiszen a rájátszás első fordulójában nem kellett pályára lépnie.

A meccset egyértelműen a lendületben lévő bajnok kezdte jobban, az első negyedben 14-0-ra vezetett, majd a másodikban a 21-0-ért támadhatott, ám Nick Foles, a tavalyi Super Bowl hőse, aki csereirányítóként vezette diadalra a csapatát, a Saints térfelének közepénél eladta labdát, ami – mint később kiderült – megtörte csapata lendületét.

A 40 éves Drew Brees vezette hazai támadósor ezt követően magára talált, ráadásul a Saints védelme is feléledt, s a folytatásban a házigazda vette át az irányítást. A Saints hátrányát már a félidő előtt négy pontra csökkentette, majd a harmadik szakaszban egy közel tízperces támadósorozattal 17-14-re fordított.

Az első negyedben parádézó Eagles támadásban teljesen hatástalanná vált, egészen a negyedik negyed hajrájáig a Saints térfelére se jutott el. Ugyanakkor a philadelphiai védelem a negyedik szakaszban meccsben tartotta az együttest, így Folesék a hajrában 14-20-nál, alig három perccel a vége előtt a győzelemért támadhattak, egy perccel később pedig már csak 27 yardra voltak a célterülettől. Ekkor viszont Foles rövid passzát Alshon Jeffery nem tudta elkapni, kezei között átcsúszott a labda, és a hazaiak mögötte érkező szélső védőjének, Marshon Lattimore-nak a markában landolt, ez a momentum pedig lezárta a találkozót.

Hirdetés

A meccs után Jeffery önkritikusan nyilatkozott. “Én tehetek róla, magamra vállalom ezt a vereséget. Én tehetek róla. Cserbenhagytam a csapattársaimat. Philadelphia városa, erről én tehetek. Vállalom.”

Az Eagles nem volt messze a győzelemtől, ám a Saints megérdemelten nyert, mivel a második negyedtől sokkal jobban játszott riválisánál. Brees összességében 301 yardot passzolt (2 touchdown, 1 labdaeladás), Foles 201 yardjával (1 touchdown, 2 labdaeladás) szemben, ráadásul amíg a hazaiak 137 yardot futottak, addig a vendégek csupán 47-et.

Az NFC fináléjában a Saints a Los Angeles Ramset fogadja majd vasárnap, míg a másik főcsoportban, az AFC-ben Kansas City Chiefs-New England Patriots döntőt rendeznek.

Eredmény:
New Orleans Saints (1.)-Philadelphia Eagles (6.) 20-14

Korábban:
Los Angeles Rams (2.)-Dallas Cowboys (4.) 30-22
New England Patriots (2.)-Los Angeles Chargers (5.) 41-28
Kansas City Chiefs (1.)-Indianapolis Colts (6.) 31-13

Főcsoportdöntők
New Orleans-Los Angeles, vasárnap 21.05
Kansas City-New England, hétfő 0.40

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20190114_philadelphia_eagles_new_orleans_saints_nfl_rajatszas_nick_foles_drew_brees#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az Atlético fegyelmi eljárást indított Diego Costa ellen

Az Atlético fegyelmi eljárást indított Diego Costa ellen

A nyolc mérkőzésre eltiltott Diego Costa nem volt hajlandó részt venni az Atlético Madrid csütörtöki …