2019. július 21., vasárnapMa Dániel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.21. Dániel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Újabb Vidi-siker az Európa Ligában, itthon is verték a PAOK-ot

Hirdetés

Újabb Vidi-siker az Európa Ligában, itthon is verték a PAOK-ot

Az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában a Vidi ismét hazai pályán játszott, és az a görög PAOK volt az ellenfele, amelyiket két hete hatásos célfutballal legyőzött Szalonikiben. A bravúr után is a görögöket tartották esélyesebbnek a fogadóirodák, a fehérváriak azonban ahogy eddig is jelezték, nemcsak azért jutottak be a legjobbak közé, hogy közelről nézzék a meccseket, hanem pontokat akarnak.

A PAOK 1-1-es döntetlent ért el a hétvégi bajnokin, míg a Vidi fölényesen, 4-0-ra nyert Pakson.

Ráadásul most a görög foci ereje nem olyan, mint évekkel ezelőtt, az AEK Athén pont nélküli a Bajnokok Ligájában, és a PAOK-ban sem tűnik olyan félelmetesnek, mint mikor még Bölöni László irányításával megverték idegenben a Tottenhamet 2011-ben.

A görögök edzője, a román Lucescu most a szerb centert, Prijovicot és a marokkói El-Kaddourit is a kezdőbe jelölte, nem úgy, mint két hete.

Hirdetés

Egyértelmű volt a görögök szándéka, uralni akarták a játékot az első perctől, ahogy a szurkolóik hangja is betöltötte a stadiont, és elnyomta az olykor megszólaló Vidi-kórust. Már félórával a kezdő sípszó előtt folyamatosan énekelték a harci indulóikat, és lelkesedésük nem lankadt az egész meccsen sem. 

Igaz akkor még nem tudtuk, hogy más örömük nem lesz a meccsben, csak saját maguk szórakoztatása.

A PAOK-ban messze nem volt olyan erő, mint a fehérorosz BATE ellen, amelyiknek három gólt vágott bő negyedóra alatt október elején idegenben.

Egy szögletet rúgtak, különösebben gyorsan nem passzoltak, így nem volt nehéz védekezni ellenük.

Az első félóra után ébredezett a Vidi, szögletet lőttek a mieink, Scsepovics felé ment egy kiugratás, de hosszú lett, így a kapus kivágta előle a labdát.

A 46. percben, az első félidő ráadásában alakult ki a legveszélyesebb fehérvári helyzet, akkor Fiola bátor labdaszerzése után Milanov lőhetett kétszer egymás után kapura, távolról blokkolták, amikor már a tizenhatoson belül volt, akkor pedig nem találta el a kaput.

Így az egész első félidőben nem volt kapura tartó lövése egyik csapatnak sem, vagyis a két kapus maximum a kirúgásokból vette ki a részét.

Második félidő:

Teljesen más felfogásban érkezett a szünet utáni folytatásra a Vidi, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Lényegesen támadóbbakká váltak, Huszti szöglete után is veszélyes helyzet alakult, még ha Juhász feje felett centikkel át is szállt a labda. Fiola felfutása után ha pontosabb beadás érkezik, már az ötvenedik perc előtt összejöhetett volna a vezető gól.

Vinicius bal oldali beadása után Milanov hat méterről fejelt a kapuba a görög védők – voltak vagy öten – gyűrűjében. A honosított védő akadályozta meg a vendégek támadását, majd lendületben maradt, és Pátkai Máté tökéletes ütemben tette elé a labdát. A beadás sem lehetett volna jobb.

A görögök próbáltak ritmust váltani, de nem tudtak felgyorsulni, sok hibával, sok pontatlansággal, körülményesen szövögették támadásaikat. Amihez persze elég sok köze volt a Vidi szívós, megkomponált védekezésének.

Élmény volt nézni, ahogy szerkezetet váltanak, amikor az ellenfél támadása megkívánta azt.

A magyar gólszerző megsérült, Nikolov jött a helyére, neki kellett átvenni a CSZKA-tól érkező szervező játékos feladatát.

Akárhogy cserélgetett Lucescu csapata nem lett sokkal veszélyesebb, a Vidi kontrája lényegesen közelebb járt a gólhoz, Nikolov lövését hárította a kapus, szerencsésebb lett volna egy keresztpassz.

A 84. percben óriási görög helyzet maradt ki, Warda középre adása után csak nehezen tudot menteni a védelem. utána Wardának volt egy szabadrúgása, ami jócskán fölé ment, a középhátvéd, Varela pedig érzékelhetően leszidta, mert ő egy ívelés reményében ment előre.

A görögök megnyomták az utolsó perceket, volt egy kavarodás utáni centikkel célt tévesztő lövésük, Prijovic volt egy kaput találó ollózása, de nem volt semmi extra a játékukban, váratlan húzás nélkül viszont a Vidi ellen még a döntetlen sem elérhető. 

A magyar bajnok szervezettségben ezúttal is ellenfele fölénőtt,

taktikailag is megverte Nikolic a PAOK-ot.

A csoport másik meccsén a BATE-Chelsea 0-1

  • A csoport állása:
  • 1. Chelsea – 12 pont
  • 2. Vidi – 6 pont
  • 3. PAOK – 3 pont
  • 4. BATE – 3 pont
  • A következő fordulóban november 29-én: BATE-Vidi, Chelsea-PAOK.

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2018/11/08/vidi-paok_europa_liga_4._fordulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

NDK-sportolóhoz hasonlította Fábiánné Takács Tamarát

Támogatóink lehetővé tették, hogy hamarosan elindulhasson a Zöld Index. A 2017-ben a női kajaknégyessel világbajnok …