2018. november 16., péntekMa Ödön napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.16. Ödön Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Túl gyors volt a kanyar, fejre állt a német váltó

Hirdetés

Túl gyors volt a kanyar, fejre állt a német váltó

A németek arra készültek, hogy egy szép eredménnyel zárják a berlini atlétikai Európa-bajnokságot, de a zárószám, a 4×100 méteres váltó döntőjébe egy baleset miatt be sem jutottak.

Az éremesélyes Németország a második elődöntőben futott, az egyes pályát kapta a hazai csapat, jól is álltak a németek, az utolsó váltásnál vezettek a lengyelek és a franciák előtt. Lucas Jakubczyk jól is indult, de talán túl nagy sebességgel indult meg az ívben, kicsúszott a lába, jó nagyot esett, aztán a mögötte érkező, már lassító fázisban lévő társa, Julian Reus is átbukott rajta.

A két futó percekig feküdt a földön, ápolás után azonban mindketten talpra álltak. A vérző fejű Jakubczyk turbánnal és felkötött vállal hagyta el a stadiont. 

A női 4×100-as váltók között Magyarország is indult, a papírforma alapján nem volt esélye a továbbjutásra, de a 44,02 másodperces országos csúcs megdöntése reális cél lehetett. A Nguyen Anasztázia, Kaptur Éva, Kerekes Gréta, Kozák Luca összeállítású csapat jól is futott az elődöntőben, a csúcsdöntés azonban elmaradt, a 44,15-ös idő a tizenharmadik helyet jelentette. 

„Egy kicsit csalódottak vagyunk, másrészről nem lehetünk elégedetlenek, mert ebben a felállásban még sosem futottunk és gyakorultunk. Amikor engem váltottak nem mertem megindulni maxra, ott sok maradt benne.” – nyilatkozta Kerekes Gréta. 


Amennyira féltünk az utolsó váltástól, annyira tökéletes lett. Hajlamos vagyok hamarabb indulni, szűkre vettük, hogy bármi is történik, átmenjen az a bot” – mondta Kozák Luca. 

Forrás: https://index.hu/sport/atletika/2018/08/12/nemet_4x100_valto_drama_kiutes_berlin_atletika_eb/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Rossi az észtországi meccsen háromvédős rendszerrel próbálkozott, de az elképzelés nem nagyon működött, így mos 4-2-3-1-es …