2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szívatás vagy szívás a sakkmester kiszivárgott videója?

Hirdetés

Szívatás vagy szívás a sakkmester kiszivárgott videója?

Rövid ideig elérhető volt a Youtube-on egy olyan videó, amelyik a sakkvilágbajnoki döntő kihívójának, Fabiano Carauanának végső felkészüléséről készült. A videót eltüntették, azóta pedig próbálják megfejteni, hogy csak trollkodásból került ki, vagy óriási baklövés volt.

A londoni vb-döntőben eddig négy partit játszott egymással a címvédő norvég Magnus Carlsen és az amerikai Caruana, mind a négyszer remiztek.

A negyedik parti előtt nem sokkal került ki a Saint Lois Chess Club Youtube-csatornájára a videó, ami Caruana felkészüléséről készült. Kiderült, hogy kik voltak az edzőpartnerei, és hogy milyen megnyitásokat (Petrov-védelem, Grünfeld-védelem fianchetto) gyakorolt. Három jól ismert sakkteoretikus, Leinier Domínguez, Alejandro Ramírez és Iona-Cristian Chirlia is felismerhető volt a videón.

Hirdetés

Azt feltételezik, hogy Caruana tanácsadói tették fel a videót, de az biztos, hogy Carlsen csapata is látta a felvételt a törlés előtt, így ebből is próbálnak következtetni, hogy mikre készülhet még az amerikai sakkmester. 

Carlsen egyik szekundánsa, Jon Ludvig Hammer szerint kizárt, hogy szándékosan tették volna ki a videót, mert nagy részletességgel mutatta azt a megnyitási variációt, amit már játszott is a vb-n az az amerikai. Carlsen is elmondta a keddi parti után, hogy tud a videó létezéséről, de nem nézte meg.

caruana

Caruana nem kívánta kommentálni, hogy hogyan és miért került ki a felvétel. Ezért is gondolják sokan, hogy csak félrevezetésből jelent meg a videó. Ha viszont direkt élesedett, azzal az amerikai győzelmi esélyeit nullázhatták le.

A vb 12 partiból áll, ha ezután döntetlen az állás, rapid játszmákkal döntenek a felek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/sport/sakk/2018/11/14/caruana_sakk_vb_donto_kiszivargo_video/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A legfontosabb diósgyőri üzenet: Mindig higgy magadban!

      – Mi kellett ahhoz, hogy a csapat megmeneküljön a kieséstől?– Időre volt …