2020. augusztus 15., szombatMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.15. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szív és tartás, bravúros döntetlen a vb-győztes dánokkal

Szív és tartás, bravúros döntetlen a vb-győztes dánokkal

A megfiatalított magyar férfi kézilabda-válogatott második Európa-bajnoki mérkőzésén az olimpiai bajnok és vb-címvédő Dániával találkozott. A tavalyi vb-n 25-22-re a dánok nyertek, de mi sokkal szívesebben emlékezünk a 2017. januári meccsre, amikor 27-25-re legyőzte a magyar csapat a kissé elbizakodott ellenfelet a 16 között. Egy mostani magyar győzelem ismét azt jelentette volna, hogy Dániának ez a torna akkor befejeződött, amikor valójában még el sem kezdődött, pontosan úgy, ahogy a franciáknak, akiket a portugálok és a norvégok ejtettek ki. Nem sok hiányzott hozzá, hogy így legyen. Itt megnézheti, mi történt pontosan a meccsen.

ELSŐ FÉLIDŐ:

A magyar védelem nyitott formációt választott, Bóka Bendegúz játszott zavaróban, és a magyar szakmai stáb húzása tökéletesen bejött. Emberemlékezet óta nem láttunk a válogatottnál a masszív hatos falon kívül másféle védekezést.

Ez a váratlan taktikai lépés olykor tanácstalanná tette az ellenfelet, láthatóan nem éreztek rá arra, mit kell tenniük. Bóka rögtön az első gólunkat labdaszerzés után érte el. Sőr, Bókára kijátszottunk egy középkezdés utáni gyors támadást, amire megint csak nem készült fel Dánia.

Élmény volt ezeket látni, és azzal is szembesülni, hogy Gulyás Istvánnak, Nagy Lászlónak, és nem utolsósorban Chema Rodrigueznek volt egy víziója a játékról,

mit szeretnénk kicsavarni a meccsből, és mit kell ahhoz tenni. 

Az első 10 perc végére 6-4- re vezettünk, Győri Mátyás lövésére nem számított a kapuban Landin. Alulról a felsőbe tette a labdát.

A ferencvárosi Nagy Bence góljai és Máthé Dominik találata után a 19. percben Nicolai Jacobsen időt kért (9-6-ra vezettünk akkor), mert csapata kicsit dekoncentrált is volt, ha pedig helyzetet alakított ki, még mindig ott volt a kapuban Mikler.


Máthé Dominik (b2) és a dán Michael Damgaard Nielsen (b)


8

Galéria: Férfi kézilabda Eb Dánia-MagyarországFotó: Andreas Hillergren / MTI / EPA

A 10. magyar gól egészen biztosan ott lesz az összefoglalókban, mert a kapufáról kijövő labdát Nagy Bence úgy helyezte el az üres dán kapuban a sajár hatosáról, hogy csak a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2020/01/13/magyarorszag-dania_kezi_eb_malmo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Gügyögők – N. Pál József publicisztikája

  A Budapesti futballmesék című sorozat hetedik darabját nézem. Hányan figyelnek Csillag Péterék kultúr- és …