2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szétzilálta Norvégia az enervált kéziválogatottat

Hirdetés

Szétzilálta Norvégia az enervált kéziválogatottat

A női kézilabda Európa-bajnokságon Magyarországon kettő, míg a nagy favorit Norvégia váratlan vereségei miatt nulla ponttal várta a középdöntő első meccsét. Rég éltünk át olyat, hogy jobb lelkiállapotban készültek a mieink, mint a rivális, hiszen a spanyolok sima legyőzése felszabadította a csapatot.

A norvég mentalitásra persze nem jellemző, hogy kétségbe estek volna, mert pontosak tudták, ha hozzák a középdöntő három meccsét, akkor akár megnyílhat az út nekik a négy közé.

Tudtuk előre, hogy nincs az ellenfélnek balkezes átlövője, miután Mörk és Kurtovic is sérült. A Fradi szélsője, Lukács Viktória azt nyilatkozta az M4-nek, ha elhiszik, hogy meg lehet nyerni ezt a meccset, akkor képesek is lehetnek rá.

Öt perc sem telt el, amikor a kapitány, Kim Rasmussen időt kért, mert nem tűnt úgy, hogy nagyon hinnének.

Hirdetés

Nem volt sok ötlet a támadásainkban, és a védekezésben sem volt meg a kellő sebesség, könnyen meg tudták játszani a labdákkal Heidi Lökét. Oftedal oda sem nézett, úgy tette be a labdákat a korábban a Győrben is remek éveket töltő beállónak.

Az első 10 perc végére már 6-2 volt, amíg a mieink megszenvedtek mindkét gólért, a túloldalon gyorsan és gördülékenyen játszották át a védelmet, sokkal dinamikusabban kezdték a meccset és élvezték a játékot.

A 20. perc végére 12-7 volt, a magyar kapuban már Bíró Blanka állt, aki megfogta Oftedal hetesét, és a szélről is hárított egy labdát. Nálunk Tóth Gabi mutatott átlag felettit, jó bejátszásai voltak, és a heteseket is értékesítette.

Lundétól érezhetően tartottak páran a csapatból, Tóth nem tartozott közéjük. A kapus kimagaslóan védett, és az indításai is pontosak voltak, ezért könnyedén jutottak el 19 gólig az első félidőben.

MÁSODIK FÉLIDŐ:

Tetszés szerint érték el góljaikat a folytatásban is a norvégok, a 38. percben már tíz volt közte, Sulland hetesét csak érinteni tudta Kiss Éva. (14-24)

Rasmussen megpróbálta a 7-6 elleni játékot, de ez sem volt hatékony.

Cselezésben, frissességben, gondolkodásban hatalmas volt a különbség a két csapat, 10 gólnál is nagyobb.

Mindez a végére ki is jött, mert Oftedalt nem sikerült tartani a folytatásban sem, Lunde sem lankadt, csak a hetesekkel nem boldogult. Herren a szélről a pörgetett lövések több fajtáját vette elő, kifejezetten demoralizáló volt látni az önbizalmát.

38-25 lett oda, nekünk a németeket kellene megfogni vasárnap délután, mert a szerdán következő románok is roppant erősek, simán verték Norvégiát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2018/12/07/magyar-norveg_kozepdonto_eb/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőle

Addig szórakoztunk, hogy NB I. lett belőle

„Amikor bejöttünk ide a terembe egyszer egy amerikai kosarassal, azt mondta: oké, de hol fogjuk …