2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szakít a teniszszövetséggel Babos és Fucsovics

Hirdetés

Szakít a teniszszövetséggel Babos és Fucsovics

“Átgondolva és értékelve a legutóbbi egy hét történéseit, úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk a Szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adjuk a nevünket egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a Szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján. Tesszük ezt elsősorban a magyar tenisz érdekében” – olvasható a Babos Tímea Facebook-oldalán megjelent közleményben. A szöveg az ő és Fucsovics Márton aláírásával jelent meg.

A teniszezők hangsúlyozzák: nem tartanak igényt anyagi támogatásra a szövetségtől.

“Járjuk a magunk útját, büszkén képviseljük Magyarországot a WTA és az ATP Tour versenyeken, és bízunk benne, hogy az Olimpiai kvalifikációs időszak kezdetéig sikerül rendezni ezt a nem egészséges helyzetet” – jelentették ki.

Azt is írták, hogy örömmel fogadták a szövetség elnökének, Szűcs Lajosnak a vasárnapi levelét: “vele, mediátor nélkül is szívesen értekezünk a magyar tenisz helyzetéről”.

Hirdetés

Végül megjegyezték: “A továbbiakban nem kívánunk az üggyel foglalkozni, teniszezők vagyunk, a labda a pálya túloldalán pattog.”

Hogy a két sportoló és a szövetség között megromlott a viszony, az másfél hete, Fucsovics Márton nyílt leveléből vált világossá. A világranglistán akkor 40. helyezett játékos keményen kritizálta a szervezetet, amely szerinte nem adja meg azt az elismerést neki és Davis Kupa-csapattársainak, amit az eredmények alapján megérdemelnének. Azt is jelezte: nem biztos, hogy ott lesz a csehek elleni, világcsoportban maradásról döntő tenisz Davis Kupa-párharcon.

Másnap csatlakozott hozzá Babos Tímea, majd Temesvári Andrea korábbi Grand Slam-győztes és Markovits László, a Vasas SC elnöke is kiállt mellettük.

A szövetség válaszul nyilvánosságra hozott belsős információkat és az elmúlt években szerintük Babosnak és Fucsovicsnak juttatott támogatási összegeket – ez utóbbiak mértékét a sportolók, valamint utóbbi edzője, Sávolt Attila vitatja.

A szövetség legutóbb vasárnap nyilatkozott meg az ügyben, akkor jelezték, hogy mediáció segítségével kívánja rendezni a vitát.

Forrás: http://hvg.hu/sport/20180904_szakit_a_teniszszovetseggel_babos_timea_es_fucsovics_marton#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az eredmény és a játék is papírforma volt

Az eredmény és a játék is papírforma volt

Lüktetően és érezhetően feszülten telt az első tíz perc, de igazi gólhelyzetet egyik csapat sem …