2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sprint döntötte el az Észak Poklát, Sagan kipukkadt a végére

Hirdetés

Sprint döntötte el az Észak Poklát, Sagan kipukkadt a végére

A belga Philippe Gilbert nyerte a 117. Párizs–Roubaix-t, és ezzel már csak egy lépésre van attól, hogy teljesítse az országúti kerékpársport nagy ötösét. A címvédő Peter Sagan az utolsó 15 kilométerre elfogyott a macskaköves Pokolban, ötödik helyen ért célba. 

Az öt Monumentumnak nevezett kerékpárverseny mindegyikének van olyan egyedi vonása, ami elég extrémmé teszi. A Párizs–Roubaix-n nincsenek olyan kemény emelkedők, mint a Flandriai körversenyen, nem is olyan hosszú, mint a Milánó–San Remo, de a több mint 50 kilométernyi macskaköves úttal vegyített versenyen a győztesnek jó nagy adag szerencsére is szüksége van. A kockaköves utakon mindig sok a bukás, a defekt és egyéb mechanikai hiba, és mivel elég keskenyek is ezek a szakaszok a helyezkedésnek is kiemelt jelentősége van. Aki lemarad valami miatt, nehezen zárkózik vissza, és a kísérő autóktól sem kap könnyen segítséget. Egy kisebb káosz mindig garantált, nem véletlenül ragadt rá az Észak Pokla név is a versenyre. 

Az idei, 117. kiírásnak is elég sok favoritja volt. Például a címvédő Peter Sagan, a 2017-es győztes Greg Van Avermaet, a Deceuninck Quick Step csapatából, legalább három bringás, Yves Lampaert, a korábbi világbajnok Philipe Gilbert és Zdenek Stybar is. A Jumbo-Visma ciklokrossz-világbajnoka, Wout van Aert is nagy formában volt tavasszal, és mostanra lendült be igazán a norvég Alexander Kristoff is. 

Hirdetés

Utóbbinak nem volt esélye beleszólni a versenybe, defektjei miatt még az igazán fontos szektorok előtt leszakadt az élmezőnyről. 

A Párizs–Roubaix-nek mindig az Arenberg nevű rész a leglátványosabb szakasza – a rengeteg néző miatt is – , az elég hosszú és nem is feltétlenül príma állapotban lévő macskaköveken általában begyorsít a mezőny, sokan elvéreznek itt. Idén Van Aert került nehéz helyzetbe, műszaki hiba miatt bringát kellett cserélnie, fel tudott még zárkózni, de az üldözéssel sok energiát felemésztett. És még nem volt vége a balszerencséjének, az egyik kanyarban bukott is, újra egyedül kellett tekernie, megint sikeres volt az üldözése. 

<a href="//galeria.index.hu/sport/2019/04/14/parizs-roubaix_2019/" class="image-link" target="galesz27392731" data-contentid="4596463" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2019/04/14/parizs_roubaix_117_peter_sagan_macskako/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az új Honvéd-tulaj: Versenybe szállnánk az FTC-vel és a Fehérvárral

  – Vágjunk a közepébe: a Supka Attila vezette szakmai stábból senki sem maradt a …