2019. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Spanyolországba kéredzkedett játéklehetőségért a Veszprém válogatott átlövője

Hirdetés

Spanyolországba kéredzkedett játéklehetőségért a Veszprém válogatott átlövője

A nemrég edzőváltáson áteső Telekom Veszprém kölcsönadta válogatott balátlövőjét, Ligetvári Patrikot a spanyol Ademar León kézilabdacsapatának. A 22 éves játékost a veszprémi klub honlapján megjelentetett közlemény szerint saját kérésére, a több játéklehetőség reményében adták kölcsönbe az idény végéig a tavalyi spanyol bajnokság ezüstérmeséhez, ahol szerződésében garantálták, hogy rendszeresen játszani fog.

A magyar kézilabdázás minden tekintetben nagy reménységének tartott, 201 centi magas , 104 kilós átlövőre az idei magyar bajnokságban nem sok szerep hárult, a veszprémiek 4 forduló alatt lőtt 143 góljából mindössze 3 fűződik nevéhez. A Bajnokok Ligája meccseken pedig egyetlen percet sem játszott, mivel a keretbe sem sikerült bekerülnie. A helyzet azt követően sem változott, hogy a csapat edzőjét, Ljubomir Vranjest kirúgták, és a jelek szerint az új vezetőedző, David Davis megérkeztével sem bízott több játéklehetőségben.

Ezzel szemben a Leónnal kötött kölcsönszerződés egyik pontja szerint, ha Ligetvári nem lép rendszeresen pályára – a Bajnokok Ligájában is –, akkor visszahívhatják Veszprémbe. Ahogy abban az esetben is, ha a Veszprémnek sérülések miatt szüksége lenne rá.

Ligetvári a veszprémiek saját nevelésű játékosa, 2012-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, majd egy Füreden kölcsönben eltöltött időszakot követően 2016-ban tért vissza a Telekom csapatához. Új klubja, az Ademar León a Bajnokok Ligája valamivel gyengébbnek tartott alsó ágán két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rajtolt, vagyis valamivel jobban, mint a 2 győzelemmel és 2 vereséggel álló magyar rekordbajnok.

A Veszprémnek Ligetvári kölcsönadásával mindössze két Magyarországon születetett mezőnyjátékosa maradt, Nagy László és Lékai Máté.

Mellettük a honosított Iman Jamali rendelkezik még magyar állampolgásággal. A kapusok közül Mikler Roland és a szerbiai születésű Sterbik Árpád magyar válogatott. 

A csapatnál lezajló játékosmozgást figyelve megállapítható, hogy Mészáros Lőrinc veszprémi hatalomátvételével eddig csak az eredmények terén történt érdemi változás: a csapat az új tulajdonossal 11 év után elbukta a bajnoki címet. Ami viszont a régi problémát, a magyar játékosok alacsony arányát illeti, a helyzet semmit sem lett jobb. 

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2018/10/10/spanyolorszagba_keredzkedett_jateklehetosegert_a_veszprem_valogatott_atlovoje/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elszabadult golfkocsi okozott súlyos balesetet a US Openen

Elszabadult golfkocsi okozott súlyos balesetet a US Openen

Ijesztő jelenetek játszódtak le a golf US Open pénteki második körében. A 16. lyuknál egy …