2018. december 14., péntekMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sorompó és pályára hajtó autó tette kaotikussá a bringaversenyt

Hirdetés

Sorompó és pályára hajtó autó tette kaotikussá a bringaversenyt

Elég kaotikusra sikeredett a Belgiumban rendezett Scheldeprijs nevű kerékpárverseny. Sok bringást kizártak, mert áthajtott egy vasúti átjárón, miközben már csukódott le a sorompó, majd egy pályára tévedő autós okozott kisebb riadalmat.

A kerékpárversenyeken az utakat lezárják, de a vonatközlekedés nem áll meg, éppen ezért a szabályok szerint a versenyzők kötelesek megállni az átjárókban a piros jelzésnél. Aki nem így tesz, azt kizárják. A Paris–Roubaix-n ez már többször előfordult, három évvel ezelőtt a TGV előtt mentek át keresztbe a bringások a csukódó sorompónál.

A Scheldeprijsen a második nagyobb boly (az erős oldalszél eléggé szétkapta a mezőnyt) ért oda egy átjáróhoz tilos jelzésnél. Elég sokan úgy gondolták, hogy a sorompó alatt még bőven átférnek. Olyan favoritok, mint Arnaud Démare (FDJ) vagy Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) száguldottak át a síneken. Nem jutottak messzire, mert a motoros zsűri utolérte őket és közölték velük a kizárást. Ezt nem akarta mindenki elfogadni, néhányan tovább is mentek. Végül 15 bringást büntetett a zsűri.

Hibáztak a sorompónál, de az már a rendezők sara lehet, hogy nagyjából 60 kilométerre a céltól egy autós hajtott be a pályára. Szerencsére a mezőny éppen az út másik oldalán tekert, de amikor átvágtak a másik szélre, elég közel kerültek az autóhoz. A sofőr gyorsan kapcsolt, a katyusások élénk integetésére lelassított és félrehúzta a kormányt.

A versenyt, ami az elmúlt hat évben ötször Marcel Kittel győzelmével ért véget, Fabio Jakobsen (Quick-Step) nyerte mezőnyhajrában. Ha egyáltalán még lehetett mezőnyről beszélni: összesen 58-an fejezték be a gyors, 45,5 km/h-s átlagú, 200,5 kilométeres Scheldeprijst.

Forrás: http://index.hu/sport/bringa/2018/04/04/scheldeprijs_sorompo_biciklisek_kizaras_auto_a_palyan/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kipottyant a Milan és a Lipcse az Európa Ligából

A Leipzig és az AC Milan is búcsúzott az Európa-ligától, mivel a csoportkör utolsó, hatodik …