Az F1 2007-es finn világbajnokának a szerződéshosszabbítását a monzai futam előtt jelentik majd be hivatalosan a maranellóiak.

' />
2018. november 16., péntekMa Ödön napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.16. Ödön Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Sajtóhír: Raikkönen marad a Ferrarinál 2019-ben

Hirdetés

Sajtóhír: Raikkönen marad a Ferrarinál 2019-ben

Az F1 2007-es finn világbajnokának a szerződéshosszabbítását a monzai futam előtt jelentik majd be hivatalosan a maranellóiak.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Sokan találgatták már a 33. F1-es Magyar Nagydíjon is, vajon miért olyan felszabadult Kimi Raikkönen. A többség akkor még azt hitte, mindez azért van, mert a Ferrari finn világbajnokát elkísérte a Hungaroringre felesége, Minttu Raikkönen és fia, Robin. Mára azonban kiderült, hogy nemcsak ez állt a Jégember jókedve és közvetlen magatartása miatt.

Hirdetés

Raikkönen ugyan még mindig szabadságon van, de az is tény, rég volt ennyire aktív a pihenése alatt. Egyrészt tőle meglehetősen szokatlan hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát saját önéletrajzi könyve megjelenésének utolsó munkálataiba – a kötet a jövő héten jelenik meg Finnországban –, másrészt több találkozón is részt vett a Ferrari vezetőivel.

Utóbbi pedig döntő volt a további pályafutását illetően, hiszen immár a spanyol és olasz média is egyértelműen azt írta, hogy a 2007-es világbajnok elfogadta a Ferrari ajánlatát – amit a Hungaroringen kapott meg a csapattól –, így 2019-ben is a 38 éves finn lesz Sebastian Vettel csapattársa a vörösöknél. Ezzel az is eldőlt, hogy a Ferrari támogatottja, az idén a Sauberrel is bizonyító Charles Leclerc számára még minimum egy évet várnia kell arra, hogy a legendás istálló versenyzője lehessen.

A scuderiafans.com szerint Raikkönen maradását majd a hazai futam előtt, Monzában jelenti be a Ferrari. Mindenesetre a finn pilóta 2019-ben már a nyolcadik szezonját teljesítheti majd a maranellóiaknál, ahol rögtön első évében, 2007-ben világbajnoki címet szerzett.

Fotó: MTI

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/sajtohir_raikkonen_marad_a_ferrarinal_2019-ben_20180811

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Rossi az észtországi meccsen háromvédős rendszerrel próbálkozott, de az elképzelés nem nagyon működött, így mos 4-2-3-1-es …