Az olasz kissé keserédes hangnemben nyilatkozott a futamon elért eredményéről, valamint a következő két versenyhétvégéről is „jósolt”.

' />
2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Rossi: „A szenvedés ellenére élveztem a versenyt”

Hirdetés

Rossi: „A szenvedés ellenére élveztem a versenyt”

Az olasz kissé keserédes hangnemben nyilatkozott a futamon elért eredményéről, valamint a következő két versenyhétvégéről is „jósolt”.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

Valentino Rossinak elképesztően rosszul alakult a hétvége első fele, miután a szabadedzéseken nem tudott automatikusan bejutni a Q2-be (az első edzésen motorhiba hátráltatta, míg a másik kettőn az eső miatt volt képtelen javítani). A Q1-ben volt még esélye tovább jutni a „Doktornak”, azonban ez végül nem sikerült. Az olasz először is a hétvégéhez való hozzáállásáról nyilatkozott. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

Hirdetés

„Nagyon nehéz megváltoztatni az elvárásaimat, mert amikor eljövök otthonról és versenyezni megyek, akkor mindig a dobogóért akarok harcolni” – mondta Rossi. „Sokat szenvedtünk ezen a hétvégén és ugyanúgy kellett koncentrálom, mintha dobogóért mennénk. Ezért lettem végül hatodik és nem nyolcadik. Ennek ellenére élveztem a versenyt, mert én sok embert előztem meg, engem pedig senki. Ha egy kicsit előrébbről indulhattam volna, akkor megküzdhettem volna Petruccival az ötödik helyért is, de nem így alakult.”

A „Doktor” az időmérő edzésről, valamint a versenytempójáról is beszélt.: „A nagyobb gond az volt, hogy a motor elromlott az első szabadedzésen és így nem jutottam a időmérő második szakaszába. A Q2-ben talán képes lettem volna egy olyan körre, amivel bekerülök a harmadik sorba és így harcolhattam volna Petruccival, mert egy kicsit jobb volt a versenytempóm. Cal ( Crutchlow – a szerk.) és a top3 viszont gyorsabb volt nálam, szóval maximum az ötödik hely lett volna elérhető.”

A következő két versenyhétvége talán jobban is alakulhat a yamahások számára. Rossi ezzel kapcsolatban a következőket mondta: „Vannak pályák, ahol jobban szenvedünk, de ez az egyik legrosszabb. Silverstoneban és Misananóban talán kevésbé fogunk szenvedni, így talán közelebb lehetünk a többiekhez. Lehet, hogy nem lesz elég tempónk a dobogóhoz, de közelebb kerülhetünk a top3-hoz, akik gyakran gyorsabbak nálam idén.”

Fotó: MotoGP Media

Írta: Krizsa Gergő

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások