2019. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Putyin: Természetesen láttunk zavarokat a doppingellenes rendszerünkben

Hirdetés

Putyin: Természetesen láttunk zavarokat a doppingellenes rendszerünkben

“Oroszország a világ egyik leghatékonyabb doppingolás elleni rendszerét kívánja kiépíteni” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy Uljanovszkban megrendezett szerdai konferencián. Putyin azt hangoztatta, hogy Oroszország, miként korábban, a jövőben is kész a széleskörű és építő együttműködésre a világ összes sportszervezetével és következetesen teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, egyebek között a doppingellenes küzdelemben.

A kijelentés múltra vonatkozó része némileg ellentmond a nagy orosz doppingbotrány során feltárt állami szintű doppinggépezet működésének. Mint ismeretes, a nemzetközi doppingellenes ügynökség (WADA) által megbízott kanadai jogászprofesszor, Richard McLaren vezette független vizsgálóbizottság az oroszok államilag támogatott, rendszerszintű doppingolását feltáró 2016-os jelentése szerint az orosz doppingellenőrző szervek 2011 és 2015 között 30 sportágban mintegy 1000 sportoló vizsgálati mintáját manipulálták, illetve pozitív teszteredményeket titkoltak el.

Ami elmúlt, elmúlt, Putyin bejelentése már egy egészen más jövő ígéretét hordozta.

“Oroszország határozott szándéka, hogy a sportdopping elleni küzdelem egyik legjobb rendszerét építse ki” – mondta az elnök, kiemelve, hogy ennek érdekében Moszkva külön nemzeti tervet fogadott el.

Tegyük hozzá, egyelőre még van hova fejlődni, az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA)  alig három hete kapta meg a “megfelelő” minősítést, és ezzel az engedélyt, hogy hároméves eltiltást követően ismét elemzéseket végezhessen.

Az elnök beszéde egy meglepően önkritikus beismerést is tartalmazott, aztán persze hamar kiderült, hogy itt valójában az egész rendszer hibájáról volt szó.

Igen, természetesen láttunk zavarokat a doppingellenes rendszerünkben, de meg szeretném jegyezni, hogy az ilyesmi nem kizárólag a mi belső problémánk.

“A zavarok kimutatták az egész nemzetközi doppingellenes rendszer nyilvánvaló tökéletlenségének tényeit” – folytatta Putyin, avagy a botránynak volt egy jó oldala is, legalább kiderültek a problémák.

Ami ezek orvoslását illeti, Putyin szerint a változásokban fontos szerepet kell játszania az UNESCO-nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, a nemzetközi szövetségeknek és az egyes országok olimpiai bizottságainak.

(MTI)    

Forrás:
https://index.hu/sport/2018/10/10/putyin_termeszetesen_lattunk_zavarokat_a_doppingellenes_rendszerunkben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elszabadult golfkocsi okozott súlyos balesetet a US Openen

Elszabadult golfkocsi okozott súlyos balesetet a US Openen

Ijesztő jelenetek játszódtak le a golf US Open pénteki második körében. A 16. lyuknál egy …