2019. június 17., hétfőMa Jusztin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2019.06.17. Jusztin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Orbannal, de Dzsudzsák nélkül írhat történelmet a válogatott

Hirdetés

Orbannal, de Dzsudzsák nélkül írhat történelmet a válogatott

Magyarország 1987 után tudta újra legyőzni tétmérkőzésen Görögországot, de a két nemzet egymás elleni mérlege még így görög fölényt mutat: kilenc görög siker és hat döntetlen mellett csak öt magyar győzelem szerepel. Athénban sem mi leszünk az esélyesek, ráadásul a magyar csapat még soha nem nyert Görögországban, a fogadóirodák 5-6 szoros pénzt fizetnének Marco Rossiék győzelméért. Az aktuális forma, a mutatott játék és a görög válogatott sújtó sérüléshullám miatt azonban van esély a meglepetésre.

Nehéz helyzetben a görög csapat

Michael Skibbe, a görögök szövetségi kapitánya öt helyen változtatott a 24 fős keretében: 

  • Andreasz Janniotisz helyett a PAOK-ban védő Alexandrosz Paszhalakisz lesz a harmadik számú kapus. 
  • A védelemben a sérült Babisz Likojanniszt (aki a magyar válogatott ellen a szünetben pályára lépett), Vaszilisz Toroszidiszt (kezdő volt Budapesten) és Mariosz Ikonomut az AEK Athénban futballozó Mihalisz Bakakisz és Vaszilisz Lambropoulos, illetve a holland William II-ben kölcsönben játszó Kosztasz Cimikasz fogja pótolni
  • A szintén sérült Taszosz Donisz (Stuttgart) helyére Nikosz Kareliszt (PAOK) hívta be Skibbe. Donisz kezdett a budapesti mérkőzésen, de csak Kosztasz Mitroglu kisebb sérülése miatt, így nem olyan érzékeny veszteség a hiánya.
  • Továbbá behívót kapott Jánisz Fetfadzídisz, az Olympiacos középpályása.

A görög válogatottnál tehát akadnak problémák, különösen a 98-szoros válogatott Toroszidisz kiesése lesz fájó, ráadásul a budapesti meccsen gólt szerző Petrosz Mantalosz sem játszik majd sérülés miatt. A többi sztár azonban többnyire egészséges.

Hirdetés

Az AEK Athénban védő Barkasz vélhetően végleg megszerezte a kezdő kapus posztot, jobban teljesít, mint a Nápolyban játszó Oresztisz Karnezisz. A védelem közepe pedig továbbra is nagyon rendben van, az Arsenalban és az AS Romában bombaformában játszó Manolasz-Papasztatopulosz védőpáros Európa egyik legjobbja. A csatársorba pedig visszatér Mitroglu, aki Marseille-ben hét meccsen három gólnál jár, elő sorban rá kell majd figyelnie a magyar védőknek.

A görög válogatott kerete

Kapusok: Oresztisz Karnezisz, Vaszilisz Barkasz, Alexandrosz Paszhalakisz.

Védők: Vaszilisz Lambropoulos ,Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztathopulosz, Dimitrisz Koloveciosz, Jorgosz Cavellasz, Dimitrisz Jannulisz, Mihalisz Bakakisz, Kosztasz Cimikasz.

Középpályások és támadók: Zeca, Dimitrisz Kurbelisz, Alexandrosz Ciolisz, Andreasz Buhalakisz, Kosztasz Fortunisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Petrosz Mantalosz, Dimitrisz Pelkasz, Jánisz Fetfadzídisz, Taszosz Bakaszetasz, Kosztasz Mitroglu, Nikosz Karelisz, Eftimisz Kolurisz.

Orban Willi és Nagy Ádám lehet a győzelem kulcsa

A görögök elleni első mérkőzésen Marco Rossi a Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Ádám – Varga, Kleinheisler, Kovács, Sallai – Szalai kezdő 11-et küldte pályára, csereként pedig Eppel, Lovrencsics és Pátkai szálltak be. Mind a 14 játékos játékra alkalmas, tehát a „győztes csapaton ne változtass” elv alapján ugyanazzal a kezdővel is kiállhatna a magyar csapat.

Vélhetően nem is lesz sok változtatás: Gulácsi, Kádár, Kleinheisler és Szalai helye megkérdőjelezhetetlen, Kovács és Fiola a Chelsea ellen hangolódott a mérkőzésre a Vidiben (ráadásul jól is játszottak), Sallai pedig a Bundesligában bizonyít. Nagy Ádám kezdő helye is egyértelmű, a Serie A egyik legújabb szenzációja, Rossi csapatában is kulcsfontosságú az Olaszországban edződő középpályás játéka. 

Jó eséllyel Varga Roland is a kezdőben kap helyet, legalábbis nincs nála sokkal jobb opció, míg Bese és Lovrencsics nagyjából egy szintet képvisel a védelem jobboldalán (vélhetően Lovrencsics fog kezdeni). Az eddigiek alapján tulajdonképpen egy komoly kérdés van:

beveti-e Rossi Orban Willit rögtön az első mérkőzésén?

magyar válogatott mellett döntő (a németeknek és a lengyeleknek nem kellett) Orban a csapat legjobb játékosa. A mértékadó Transfermarkt szerint például 15 millió eurót ér: annyit, amennyit Gulácsi, Szalai és Kádár, a csapat három legtöbbre taksált játékosa együtt.

Nagyon rég nem volt már ilyen szintű védője a válogatottnak, alapvetően nem lehet kérdés, hogy a 25 éves játékosnak kell kezdeni Kádár mellett középen Lang helyett. Ráadásul Orban van annyira jó, hogy Rossi nyugodtabb szívvel küldheti ki Kádárt a baloldalra, ami messze jobban fekszik neki, mint Fiolának (de a Loverencsics, Orban, Kádár, Fiola négyes is rendben lenne). 

A magyar válogatott potenciális kezdője: Gulácsi – Lovrencsics, Orban, Fiola, Kádár –Nagy Ádám – Varga, Kleinheisler, Kovács, Sallai – Szalai

Orban mellett egyébként Gróf Dávid, Baráth Botond, Gyurcsó Ádám, Nagy Dominik Filip Holender és Németh Krisztián kapott először meghívót Rossitól (a 25 fős keretbe):

  • A honvédnél védő Gróf harmadik számú kapus lesz Kovácsik Ádám helyett.
  • Orban és Baráth (Honvéd) Tamás Krisztiánt és Litauszki Róbertet váltja, egyikük sem játszott a finnek és görögök elleni meccsen. Orban és Baráth is újonc a válogatottnál.
  • Stieber Zoltán nagyon leszerepelt a finnek ellen, a horvát Hajduk Splitben futballozó Gyurcsó, a lengyel Legia Warszawában játszó Nagy Dominik és Holender (Honvéd) került be a bő keretbe (Holender és Dominik vélhetően nem lesz az aktív keret tagja).
  • Sallói Dániel helyett Német Krisztián kapott behívót, aki az amerikai bajnokságban egy gólt és egy gólpasszt jegyzett az elmúlt nyolc meccsen a Sporting KC csapatában.

Dzsudzsák Balázs megint kimaradt, nélküle lép pályára a magyar válogatott. Az athéni mérkőzés pénteken, 20.45-kor kezdődik.

(Borítókép: Marco Rossi és a válogatott a szeptember 11-i görögök elleni mérkőzés után – fotó: Huszti István / Index)

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2018/10/12/willi_orban_magyar_valogatott_marco_rossi_gorogorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két etióp is a világ idei legjobbját érte el a Gyémánt Ligában

Két etióp is a világ idei legjobbját érte el a Gyémánt Ligában

Két etióp futó szolgáltatta a Gyémánt Liga-sorozat rabati állomásának legjobb eredményeit vasárnap.   Genzebe Dibaba …