2018. december 19., szerdaMa Viola napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.19. Viola Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Olasz Nagydíj: óvás után fellebbezés, még nincs végeredmény

Hirdetés

Olasz Nagydíj: óvás után fellebbezés, még nincs végeredmény

Az FIA ítélete után a Haas csapata jelezte, fellebbezni fog Romain Grosjean kizárása ügyében.

 

A padlólemez szabálytalansága miatt, a Renault hivatalos óvása után diszkvalifikálta az FIA Romain Grosjeant az Olasz Nagydíjról, megfosztva őt a 6. helyétől. A problémát a padlólemez elülső része, az úgynevezett T-tálca kialakítása jelentette, amelynek egy júliusban kelt technikai direktíva kiadásával a módosítását kérte az FIA a mostani hétvégéig (több csapattól is). Az amerikaiak ezt egy e-mailezés során támadt félreértés miatt nem tették meg.

 

Hirdetés

Az FIA ítéletében hangsúlyozta, a csapatot megilleti a fellebbezés lehetősége, és a Haas már jelezte is, élni fog vele. „Nem értünk egyet a bíróság döntésével, hogy így büntetik a csapatot a versenye után, és határozottan úgy érezzük, hogy az Olasz Nagydíjon megszerzett hatodik helyünknek meg kell maradnia. Fellebbezünk a bíróság döntése ellen” – fogalmazott Günther Steiner csapatfőnök a rövid közleményükben.

 

Hamilton nekiment Vettelnek, később nyert: vb-pontversenyek ” AUTÓ-MOTOR › Forma 1

A címvédő és négyszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat Monzában, ezzel 30 pontra növelte az előnyét a vb-pontversenyben a most negyedik Sebastian Vettellel, a Ferrari német pilótájával szemben. A 33 éves Hamiltonnak ez volt az idei hatodik, és pályafutása 68. futamgyőzelme, Monzában ötödször diadalmaskodott.

Ha hivatalosan is benyújtják az ehhez szükséges papírokat, az azt jelenti, hogy következik az újabb meghallgatás, immáron az FIA fellebbviteli bíróságán, a szövetség által kijelölt időpontban, az Olasz Nagydíj végeredménye pedig az ügy lezárulásáig nem tekinthető hivatalosnak és véglegesnek.

 

A Haas számára nem csak Grosjean helyezése a tét: ha megtarthatnák 8 pontjukat, a konstruktőri 4. helyre lépnének, az ellenük óvó Renault elé, míg a kizárással továbbra is a franciák állnának ebben a pozícióban, 10 pontos előnnyel velük szemben.

Forrás: http://sport365.hu/auto-motor,forma-1,olasz-nagydij-ovas-utan-fellebbezes-meg-nincs-vegeredmeny,107046

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Véget ért a Dortmund veretlensége

Kikapott a listavezető, eddig veretlen Borussia Dortmund a kiesőjelölt Düsseldorftól a Bundesliga 16., hétközi fordulójában. …