Az idei szezon legrosszabb időmérős teljesítményét szállították a hangvillások a Red Bull Ringen, a kvalifikáció után pedig Kouji Tsuya nyíltan beszélt a sajtónak a japán gyártó problémáiról.

' />
2019. február 22., péntekMa Gerzson napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.22. Gerzson Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nyilvánosan kért elnézést versenyzőitől a Yamaha vezetése

Hirdetés

Nyilvánosan kért elnézést versenyzőitől a Yamaha vezetése

Az idei szezon legrosszabb időmérős teljesítményét szállították a hangvillások a Red Bull Ringen, a kvalifikáció után pedig Kouji Tsuya nyíltan beszélt a sajtónak a japán gyártó problémáiról.

Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva. (x)

A Yamaha immár húsz verseny óta nem tudott nyerni a MotoGP-ben, amely a leghosszabb széria a márka számára ebben az évezredben. Maverick Vinales és főként Valentino Rossi már hónapok óta az elektronikai hiányosságok miatt a kigyorsítások és a hátsó gumi életben tartása terén jelentkező problémákban látja a gyengélkedés okát, amely a hangvillások számára legkedvezőtlenebb vonalvezetésű Red Bull Ringen az idei legrosszabb kvalifikációs teljesítményt eredményezte: a spanyol 11. lett, míg az olasz a Q1-ből sem jutott tovább, így csak a 14. helyen zárt.

Hirdetés

Az Osztrák Nagydíj időmérőjét követően, mielőtt maguk a versenyzők a sajtó elé álltak volna, Kouji Tyusa, a MotoGP-s projekt vezetője beszélt a Yamaha általános és főként a spielbergi hétvégét érintő problémákról – és ami ennél is szokatlanabb egy ekkora gyártó esetében, nyíltan bocsánatot kért Vinalestől és Rossitól: „A mai egy nagyon nehéz nap volt számunkra, mivel szenvedünk a kigyorsításokon és főként a teljesítmény-leadás terén. De tudtuk, hogy emiatt ez lesz az egyik legnehezebb pálya nekünk. Ez volt az idei legrosszabb időmérős eredményünk, ezért elnézést kell kérnünk a versenyzőinktől a gyorsulás terén nyújtott teljesítményünk miatt” – hallható a MotoGP hivatalos honlapjának videójában Tsuyától.

„Maverick esetén ráadásul tegnap és ma is problémánk volt egy szenzorral, ezzel is megzavartuk a koncentrációját. Továbbra is vizsgáljuk, hogyan tudjuk ezt a problémát megoldani holnapra. Szóval szeretnék elnézést kérni tőlük, hogy nem koncentrálhatnak csak arra, hogyan menjenek gyorsan és hogyan érjenek el jobb eredményt az időmérőn. A lehető legkeményebben dolgozunk, hogy megoldást találjunk a gondjainkra a holnapot és a mostani versenyt követő időszakot illetően is. Lesz egy tesztünk Misanóban még Silverstone előtt, utána pedig Aragónban, ahol igyekszünk megoldani ezeket a nehézségeket. Jelenleg viszont vasárnapra koncentrálunk, hogy minél jobb eredményt érhessünk el a versenyzőinkkel együtt.”

Fotó: MotoGP Media

Forrás: http://www.p1race.hu/hir/nyilvanosan_kert_elnezest_versenyzoitol_a_yamaha_vezetese_20180811

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szellő Imrének nagy meccse lesz, vb-öv múlik rajta

A profi ökölvívó Szellő Imrét mind a négy nagy szervezet (WBA, WBO, WBC, IBF) a …