2018. november 16., péntekMa Ödön napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.16. Ödön Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem sikerült az óvás, Rasovszky Kristóf maradt ezüstérmes

Hirdetés

Nem sikerült az óvás, Rasovszky Kristóf maradt ezüstérmes

A LEN Nyíltvízi Technikai Bizottsága ma reggel megtárgyalta a magyar csapat óvását, miszerint hirdessenek holtversenyt a férfi 10km-es versenyben, amit pár milliméterrel a holland Ferry Weertman nyert meg Rasovszky Kristóf előtt. Hiába volt a hivatalos ideje mindkét úszónak tizedre azonos, a bizottság elutasította az óvást.

A szabályok szerint el kell dönteni a helyezéseket, amennyiben egyértelműen megállapítható a végeredmény. A magyar csapat szerint ez nem valósult meg, a bizottság azonban a videofelvételek, valamint a célfotó vizsgálata után megerősítette a főbíró döntését.

A magyar csapat egyébként kikérte a századmásodpercekre vonatkozó információkat és ez alapján 0.04 másodperccel valóban Weertman érte el előbb a panelt.

Hirdetés

A magyar szövetség a közeljövőben valószínűleg kezdeményezi a LEN-nél, hogy a jövőben a századmásodpercek is számítsanak az eredménynél. Amennyiben pedig azok is megegyeznek, az úszókhoz hasonlóan automatikusan hirdessenek holtversenyt, a célfotó figyelembe vétele nélkül.

Forrás: https://index.hu/sport/uszas/2018/08/11/nem_sikerult_az_ovas_rasovszky_kristof_maradt_ezustermes/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Dzsudzsák csak a padon kezdett, de így is simán vertük az észteket

Rossi az észtországi meccsen háromvédős rendszerrel próbálkozott, de az elképzelés nem nagyon működött, így mos 4-2-3-1-es …