2019. február 15., péntekMa Kolos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.15. Kolos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 281,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Nem sikerült az óvás, Rasovszky Kristóf maradt ezüstérmes

Hirdetés

Nem sikerült az óvás, Rasovszky Kristóf maradt ezüstérmes

A LEN Nyíltvízi Technikai Bizottsága ma reggel megtárgyalta a magyar csapat óvását, miszerint hirdessenek holtversenyt a férfi 10km-es versenyben, amit pár milliméterrel a holland Ferry Weertman nyert meg Rasovszky Kristóf előtt. Hiába volt a hivatalos ideje mindkét úszónak tizedre azonos, a bizottság elutasította az óvást.

A szabályok szerint el kell dönteni a helyezéseket, amennyiben egyértelműen megállapítható a végeredmény. A magyar csapat szerint ez nem valósult meg, a bizottság azonban a videofelvételek, valamint a célfotó vizsgálata után megerősítette a főbíró döntését.

A magyar csapat egyébként kikérte a századmásodpercekre vonatkozó információkat és ez alapján 0.04 másodperccel valóban Weertman érte el előbb a panelt.

Hirdetés

A magyar szövetség a közeljövőben valószínűleg kezdeményezi a LEN-nél, hogy a jövőben a századmásodpercek is számítsanak az eredménynél. Amennyiben pedig azok is megegyeznek, az úszókhoz hasonlóan automatikusan hirdessenek holtversenyt, a célfotó figyelembe vétele nélkül.

Forrás: https://index.hu/sport/uszas/2018/08/11/nem_sikerult_az_ovas_rasovszky_kristof_maradt_ezustermes/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

“Cris, ideje abbahagyni – kezd késő lenni!”

A korábbi spanyol labdarúgó, Toñito együtt játszott a tinédzser Cristiano Ronaldóval még a Sporting CP-nél. …