2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Negyvenkét év után a másik irányba futottak a Fradi futballistái

Hirdetés

Negyvenkét év után a másik irányba futottak a Fradi futballistái

A Groupama Aréna átadása óta először telt meg NB I.-es meccsen, a Ferencváros–Debrecen-derbire visszatért a vénaszkenneres beléptetés miatt három és fél évig távol maradt Fradi-tábor az Üllői úti úti stadionba.

Ahol volt nagy egymásra találás, hiszen a hosszú oldal szurkolói felállva tapsolták meg a meccset és a tábort, amely a „Mi vagyunk a Ferencváros” rigmussal kezdte.

A  Groupama Arénában közel húszezren drukkoltak, ennyi néző és ilyen hangulat magyar bajnoki meccsen három és fél éve nem volt. A mellettem ülő szurkoló például azt mesélte el, hogy hajnali öt óta képtelen volt aludni, annyira várta a délutáni meccset.

Hirdetés

Két órával a kezdés előtt, a szurkolók kedvelt gyülekezési helyén, a stadionnal átellenes büfésoron már alig akadt szabad négyzetméter. Sorba jöttek a vidéki buszok is, garantált volt a jó hangulat. Egy órával a meccs előtt már félig megtelt a stadion.

Aztán jött a kezdés, és érezhetően visszafogott koreográfiát mutatott be a hazai tábor, amely végigszurkolta a meccset, és azt is majdnem egy órán át tűrte, hogy a debreceniek folyamatosan gyalázzák őket. 

A Ferencváros két perc alatt vágott két gólt, így aztán különösebben nem is kellett foglalkozni az ellenfél szurkolótáborával, amely azért komolyan odavágott a fradistáknak. A második félidő közepén kifeszítettek egy transzparenst, amelyre ez volt írva: „Green Monsters – Hol a gerincetek?” Az egyik e betű eurójel, a Monsters utolsó s betűje pedig egy dollárjel volt. 

A meccs azért nem ment le balhé nélkül, a fradista B-közép már a meccs elején pirózni kezdett, ezért egészen biztosan büntetést fog kapni a klub, majd a szünetben verekedés is kitört. A hírek szerint a Fradi régi és új ultrái mentek egymásnak, két súlyos sérültje is lett a harcnak.

A fradisták üzentek a német stábnak is, barátjuknak nevezték őket (német nyelven írtak), és arról biztosították a Thomas Doll-féle csapatot, hogy mellettük állnak.

A Fradi végül 2-1-re nyert, de a lefújás után is érdekes pillanatok következtek. A játékosok 42 éves hagyományt rúgtak fel. 1975 óta a meccs végén először mindig a B-középhez mennek ki, aztán körbefutják a stadiont, és megtapsolják a lelátó népét. Most nem így volt. Éppen a visszatérő táborral szembeni oldalt tapsolták meg először, majd a kör végén a B-közepet tapsolták meg a futballisták.

Forrás: http://index.hu/sport/futball/2017/11/04/mi_vagyunk_a_ferencvaros_hej_hej/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Dabas kézicsapata több nézőt vonz a felcsúti focinál

A Dabas kézicsapata több nézőt vonz a felcsúti focinál

A stadionépítések lassan befejeződnek, ezért érdemes ezen statisztika felett hosszabban időzni. Mert itt jól látszik …