2020. szeptember 20., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Michelisz úgy is bajnok lehet, hogy az utolsó futamra ki sem kell gurulnia

Michelisz úgy is bajnok lehet, hogy az utolsó futamra ki sem kell gurulnia

A számolgatás olimpiai sportággá lépett elő a magyar sportéletben, de amíg fociban, és mostanában kézilabdában is inkább azt kell számolgatni, mi mentheti meg egyik vagy másik csapatunkat, addig Michelisz Norbert esetében most pont, hogy a lehető legjobb eshetőség miatt lehet számolgatni:

hogyan lehet a túraautó-világkupa (WTCR) bajnoka vasárnap?

A képlet valójában egyszerű és bonyolult is, egyszerre. A pénteken kettőből két időmérőt nyerő Michelisz 15 pontos előnyt őriz a második helyezett Esteban Guerrieri előtt, miközben a maximálisan megszerezhető pontok száma 75, hiszen minden futamgyőzelemért 25 pont jár, vasárnap pedig három futam is vár még a mezőnyre.

Valójában persze a 75 pont elméleti, mindhárom futamot egy hétvégén belül soha senki nem nyert még meg a WTCR-ben. A legközelebb ehhez idén ősszel Yvan Muller járt két futamgyőzelemmel és egy harmadik hellyel. Ez 66 pontot ért a franciának, és ez már Michelisznek is elegendő lenne a bajnoki címhez, hiszen nem tud 66 pontnál 16-tal többet szerezni Guerrieri, hogy megelőzze. 

Az abszolút pont

A szezonzáró előtti felvezetésben a WTCR-nél kiszámolták, hogy 66 pont garantáltan a végső győzelmet jelentené Michelisznek. Pénteken ugyan a két időmérő megnyerésével 10 pontot szerzett, de valójában csak 6-tal növelte az előnyét a második helyezett Esteban Guerrieri előtt, tehát még mindig szüksége van 60 ponthoz a garantált bajnoki címhez. Bár ennyi csak akkor kell neki, ha Esteban Guerrieri mindhárom futamot megnyeri, amire kicsi esély van. A 60 pont önmagában nem egyszerű, ez két rajt-cél győzelmet és egy, a mezőny sűrűjéből, a tizedik helyről kezdett futam végén szerzett hatodik helyet takar. Ez egyáltalán nem gyerekjáték.

A Hyundai-taktika mindent eldönthet

Arra van matematikai esély, hogy Guerrieri minden futamot megnyerjen, de mint említettük, erre még nem volt példa a WTCR-ben, a legközelebb Yvan Muller járt ehhez idén ősszel, amikor 66 pontot szerzett. 

Guerrieritől még ez is nagy dobás lenne: a harmadik futamot ugyan a második helyről kezdi, az első két vasárnap versenyen viszont egyaránt a kilencedik helyről indul majd, ami alapján egyáltalán nem várható két győzelem tőle. Sőt.

cc68a15d39d0fac4b3214a37b346732d

Fotó: Florent Gooden / FIA WTCR / DPPI Media

Az első futamon, amin Michelisz az élről kezd, Guerrieri csak kilencedik helyről rajtol, miközben Michelisz két […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/motorsport/2019/12/14/michelisz_norbert_wtcr_bajnoki_eselyek_harom_futam_szamolgatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kezdésnek kínos pofon: otthon kapott ki a Manchester United

  ANGOL PREMIER LEAGUE2. FORDULÓMANCHESTER UNITED–CRYSTAL PALACE 1–3 (0–1)Manchester, Old Trafford, zárt kapuk mögött. Vezette: …