2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Megvan, ki ellen játszik a Vidi új stadionja avatóján

Hirdetés

Megvan, ki ellen játszik a Vidi új stadionja avatóján

Az NB I. hatodik fordulójából elhalasztott, Újpest elleni mérkőzéssel avatják fel november 21-én a székesfehérvári Sóstói Stadiont.

A találkozó 19 órakor kezdődik, a kapukat azonban már fél ötkor kinyitják, mert az önkormányzat szervezésében nyitóünnepséget rendeznek.

Ősszel további két bajnokit rendeznek Székesfehérváron: a Vidi az új Sóstói Stadionban fogadja december 2-án a Budapest Honvédet, december 16-án pedig a Ferencvárost.

Tényleg nem focizott a Vidi? Nézze meg a góljait!

A legyőzött ellenfél, a PAOK edzője szerint mindkét találkozón csak ők próbáltak futballozni, a fehérváriak csak “találták” a góljaikat.

Hirdetés

A település fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András szerint minden akadály elhárult a használatbavétel és a november 21-ei mérkőzés megrendezése elől. A létesítményben egyébként nem a meccs lesz az első nagyszabású rendezvény: az Alba Regia Szimfonikus Zenekar – Stadion nyitány címmel – november 18-án koncertet ad az arénában.

A bajnok Vidi új otthona 13,98 milliárd forintból készült el, és már az UEFA szigorított, négyes kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont.

A nagyberuházás kapcsolódott ahhoz a városrészi rehabilitációhoz, amelynek keretében megmentette a város a Sóstó Természetvédelmi Területet, a stadionépületben látogatóközpont, körülötte parkolók létesültek, valamint utak és sétányok újultak meg a városrészben.

A kivitelező 2016 novemberében vette át a munkaterületet, a projektet azonban jelentősen hátráltatta a régi stadion – eredetileg megtartandó, felújítandó – főépületének statikai problémája. Az épületrészt elbontották, ami 900 millió forintos, előre nem látható többletkiadást jelentett.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20181110_mol_vidi_fc_sostoi_stadion_megnyito_ujpest_fc#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem lesz könnyű dolga a magyar csapatoknak, ha továbbmennek az EL-ben

Nem lesz könnyű dolga a magyar csapatoknak, ha továbbmennek az EL-ben

Támogatóink lehetővé tették, hogy az új irodánkban már legyen videóstudiónk. Támogass te is! A Bajnokok …