2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Meglepetésérmet nyert a magyar tornász az Eb-n – videó

Hirdetés

Meglepetésérmet nyert a magyar tornász az Eb-n – videó

Az utolsó szerdöntő magyar résztvevője a csütörtöki selejtezőből 14,200 ponttal, a második legjobb eredménnyel jutott tovább. Nála csak Epke Zonderland, a hollandok olimpiai, világ- és Európa-bajnoka kapott többet, 14,333-at.

A döntőben a magyar tornász megint elegáns és szép, hiba nélküli gyakorlatot mutatott be, amire 14,033 pontot kapott. Ugyanannyit, mint előtte a svájci Taha Serhani, akinél azonban szebben mutatta be programját, így őt megelőzte. Ezzel a második helyen állt, mert az elsőként szereplő másik svájci, Oliver Hegi nagyon magas pontszámmal, 14,700-zal adta meg az alaphangot.

Később, hatodikként Zonderland anyagerős, ugyanakkor nem hibátlan gyakorlatot mutatott be, amivel Hegi mögé, de Vecsernyés elé került 14,400 ponttal.

A fináléból két brit tornász volt hátra, egyik sem tudott azonban a magyar elé kerülni. Közülük James Hall – akárcsak Serhani – ugyanannyit kapott, mint Vecsernyés, de az elegánsabb kivitelezés utóbbi javára döntött.

Hirdetés

“Álmaimban sem gondoltam volna, hogy összejön az éremszerzés, a döntőbe jutás volt az elsődleges cél, itt ugyanakkor már bármi megtörténhet. Úgy döntöttünk, ugyanazzal a gyakorlattal indulok, mint a selejtezőben, azt nagyon jól begyakoroltam a felkészülés alatt” – mondta a friss Eb-bronzérmes, aki először állhatott dobogóra felnőtt világversenyen.

A 27 éves Vecsernyés hozzátette, gyakorlatát “megdobta”, hogy nem egy sablonos leugrással zárt, hanem olyan elemmel, amelynél általában vissza szoktak fogni a nyújtóra, ugyanakkor szerepel a leérkezések között is.

© MTI / AP / Darko Bandic

Megjegyezte, kicsivel rosszabbnak érezte gyakorlatát, mint a selejtezőben, a pontszámmal azonban teljesen elégedett. “Már csak a kiindulási pontszámon kellene javítani kicsit, és néhány új elemet beletenni a gyakorlatba. A következő nagy verseny a világbajnokság lesz, ahol szeretnék egy erősebb gyakorlattal indulni, egyelőre csak ez van a szemem előtt” – folytatta.

Edzője, Kelemen Zoltán hangsúlyozta, óriási dolog egy sportoló életében az első világversenyes felnőtt érmet megszerezni. “Nagyon boldog vagyok Dáviddal együtt. A gyakorlat a selejtezőben egy kicsit jobb volt, de ez betudható annak, hogy a döntőt hangulatát nem lehet lemodellezni. Nagyon meg vagyok elégedve, az automatizmusok működtek” – értékelt a szakember, aki hozzátette, előzetesen számított a bronzéremre, de a verseny közben a rendkívül szoros pontszámok miatt kicsit elbizonytalanodott. “Hárman végeztek azonos pontszámmal és Dávid ebből jött ki a legjobban a kivitelezéssel. Az utolsó angolnál kicsit aggódtam, hogy lejteni fog a hazai pálya, de nagyon korrektek voltak a bírók.”

Vecsernyés a második magyar felnőtt érmes a glasgow-i torna Eb-n. Múlt vasárnap Dévai Boglárka győzött ugrásban.

Forrás: http://hvg.hu/sport/20180813_vecsernyes_david_tornasz_europa_bajnoksag_bronzerem#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szezon potyáját hozhatta  össze a Loki-kapus Nagy

A szezon potyáját hozhatta össze a Loki-kapus Nagy

Szombaton 2-1-es vereséget szenvedett idegenben a Debrecen a Paks ellen, a hazaiak hátrányból fordítva szerezték …